Satō Kisara - Ye Lian - Page 2
Haraedo

Join the forum, it's quick and easy

Haraedo
Haraedo
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Ye Lian

Sob 6 Maj - 22:47
First topic message reminder :

Ye Lian

Satō Kisara - Ye Lian - Page 2 LP0maDp
03/04/2037 21:43
Wybacz, że niepokoję cię o tej godzinie. Jesteś w domu?

03/04/2037 21:43
Czy mógłbym cię o coś prosić?

@Satō Kisara
Ye Lian

Warui Shin'ya, Satō Kisara and Fukai Ichigo szaleją za tym postem.

Satō Kisara

Sro 24 Maj - 20:06
Kisara

Satō Kisara - Ye Lian - Page 2 SoA3vf9
28/04/2037 02:50
nie

Znaczy, wiesz, że ja zawsze chcę Cię widzieć!!!

ale ciężko mi

wstać z łóżka...

Powinienem po prostu dorobić Ci klucze. Satō Kisara - Ye Lian - Page 2 995500201 Nie wiem, czemu jeszcze tego nie zrobiłem

zważając na to, jak często ostatnio mnie ogarniasz.  shyyy

28/04/2037 02:51
po prostu zadzwonię, ok?

Kisara DZWONI DO CIEBIE
(ROZMOWA WIDEO)

odbierzodrzuć

WAS IT JUST A DREAM?

AM I IN TOO DEEP?

Satō Kisara

Warui Shin'ya and Ye Lian szaleją za tym postem.

Ye Lian

Nie 28 Maj - 20:55
Ye Lian ♥

28/04/2037 02:51
ODEBRANO

POŁĄCZENIE Z: Ye Lian
(ROZMOWA WIDEO)

00:07

Cześć Kisara — Głos spokojny, acz zamroczony zmęczeniem — nie dawał złudzeń, iż rozmówca niedawno się przebudził. Obraz kamery spowijał nieruchomy mrok. — Wideorozmowa? Myślałem, że dość ci koszmarów na jedną noc. — Dało się słyszeć delikatny szelest pościeli i podnoszącego się na materacu ciała.

@Satō Kisara
Ye Lian

Satō Kisara ubóstwia ten post.

Warui Shin'ya gardzi postem aż przykro.

Satō Kisara

Pon 29 Maj - 14:52
Kisara

28/04/2037 02:52

POŁĄCZENIE Z: Kisara
(ROZMOWA WIDEO)

00:19

W słuchawce rozlega się przytłumiony śmiech Kisary, jakby mikrofon znajdował się od niego w pewnej odległości. Po chwili słychać pstryknięcie załączanej lampki i Ye Lian na swoim ekranie może dostrzec wreszcie rozjaśnioną wątłym, ciepłym światłem twarz.
Przecież powiedziałam już, że zawsze chcę cię widzieć — mówi, uśmiechając się i układając z powrotem głowę na poduszce. Włosy ma w kompletnym nieładzie — sam w końcu niedawno się obudził. W jego oczach pojawia się iskra zadziorności, którą Ye Lian z pewnością już rozpoznaje. Wydaje z siebie także teatralne westchnienie. — W końcu rozwiewasz każde moje koszmary, Yelonku.
Stara się brzmieć wesoło, ale widać również, jaki jest zmęczony i zdezorientowany. Jasne jest też również... że ociąga się w sprawie zakomunikowania mu, czemu taki właśnie jest.

WAS IT JUST A DREAM?

AM I IN TOO DEEP?

Satō Kisara

Ye Lian

Pon 29 Maj - 21:53
Ye Lian ♥

(ROZMOWA WIDEO)

00:32

Obraz kamery poruszył się delikatnie, odsłaniając najpierw kawałek rozświetlonej ściany, a później twarzy, na której niekształtne cienie ciosały niczym w marmurze. Zagłębił palce w grzywce, przymykając podpuchnięte oczy. W panującym półmroku trudno było stwierdzić czy na ustach pojawił się zalążek uśmiechu, czy była to zwykła gra światła. Znając mężczyznę, to pewnie to drugie. — Nie powinieneś przypisywać mi rzeczy niemożliwych — odpowiedział spokojnie. Słuchał. Patrzył spod przymrużonych powiek, śledził cierpliwie przesuwające się kształty, zatrzymując się na znanym uśmiechu. Zapadło długie milczenie, jakby komunikowali się ze sobą telepatycznie. Było to jednak coś innego. Chwila potęgującego napięcia, przerwana ostrożnym pytaniem: — Kisara, co się dzieje?

@Satō Kisara
Ye Lian

Warui Shin'ya and Satō Kisara szaleją za tym postem.

Satō Kisara

Wto 30 Maj - 18:46
Kisara

(ROZMOWA WIDEO)

00:40

Jej oczy w momencie łagodnieją, gdy na ekranie może dostrzec wreszcie rysy twarzy Ye Liana. Jest mu wdzięczna, że odebrał telefon, w dodatku o takiej okropnie późnej godzinie. Poświęcił kilka sekund, by jedynie wpatrywać się w niego i oddychać miarowo — spokój, który często utożsamiał z Ye Lianem, powoli udzielał się i jemu, co przyjmował z ulgą.
Miałem koszmar — powtarza na wydechu. — Śniła mi się moja stara przyjaciółka, jeszcze z czasów studiów. Zginęła już lata temu. W tym śnie jednak... — Urywa, nie mogąc znaleźć odpowiednich słów. — Wydawała się bardzo realna. Jakby to nie było tylko jakieś wspomnienie. Nigdy nie była— taka. Wiem, że to tylko sen, ale... Chyba coś dziwnego się stało.
Podczas tego, jak mówi, błądzi spojrzeniem po suficie i gdzieniegdzie pnącej się po nim roślinności. Natomiast gdy kończy, zerka znów w przednią kamerę swojego telefonu, aby choć trochę zimitować kontakt wzrokowy z przyjacielem.

WAS IT JUST A DREAM?

AM I IN TOO DEEP?

Satō Kisara

Ye Lian

Pią 2 Cze - 20:59
Ye Lian ♥

(ROZMOWA WIDEO)

00:55

Kamera tkwiła w bezruchu; myśl, która zmieszała się z pierwszą obawą, została zastąpiona czymś innym — nowym zainteresowaniem; rezerwą. Nie przerywał chłopakowi. Kisara miał wystarczająco wiele czasu, aby poznać przywiązywaną przez Ye Liana wagę do manier, a przerywanie rozmówcy naginało reguły savoir-vivre — nawet jeśli momentami cisza, jaka zapadała po drugiej stornie, wprowadzała w wątpliwą konsternację. Wydawać się mogło, że podnoszący się do siadu mężczyzna zainteresował się jednym konkretnym słowem, bo krótko po tym, jak Kisara skończył mówić, zahaczył o nie wnikliwym tonem: — Nigdy nie była — jaka? — Pozwolił zagościć ciszy, badać spoczywająca na łóżku sylwetkę, czytać mowę ciała. — Sny należą często do reakcji na nasze nastawienie, zachowują się tak, jak nasze ciało, gdy jesteśmy głodni, albo przejedzeni. Odnoszą się do naszych problemów, a raczej do problemu źle ocenianego przez świadomość. — Sprawiał wrażenie, jakby do czegoś dążył, ale szybko zdał sobie sprawę, że nie koniecznie chce o tym mówić. — Opowiedz mi o nim. — Oparł delikatnie plecy o poduszki. — O śnie.

@Satō Kisara
Ye Lian

Satō Kisara

Pią 2 Cze - 23:02
Kisara

(ROZMOWA WIDEO)

1:22

Materiał pościeli szeleści łagodnie, gdy poprawia jej ułożenie na swoim ciele. Podczas snu zrobiło mu się niezwykle gorąco, prawie jak podczas spaceru po plaży w pełnym słońcu wiszącym bezpośrednio nad głową. Pomimo otwartego okna nadal czuje się nieco przytłoczony tym ciepłem, które zdaje się również skraplać w jego płucach z każdym następnym oddechem. Odgarnia ze skroni kosmyki włosów, które przykleiły się tam nieprzyjemnie do skóry.
Nie wiem nawet, jak ci to wyjaśnić — mówi po chwili, gdy jego rozmówca kończy zdanie. — Zapamiętałem ją zupełnie inaczej. Nie osobę znałem za jej życia. Ale... sny rządzą się swoimi własnymi zasadami i ludzie w nich też nieraz zachowują się dziwnie. — Obraca się na bok, wolną rękę wpychając pod głowę, a telefon w drugiej opierając o — bliźniaczą do tej, na której obecnie leży — poduszkę. Zawsze uważał głos Ye Liana za kojący i tym razem nie było inaczej; słucha go więc z zaciekawieniem. — Cóż, parę dni temu dostałam bardzo dziwną wiadomość od osoby, która twierdziła, że jest właśnie Ichigo — tak jej na imię. Zakładam więc, że jest jak mówisz i to właśnie reakcja mojego organizmu na to zdarzenie.
Opowiedz mi o nim. Choć dlatego przecież rozmawiali o trzeciej w nocy, Kisara nadal ma opory, by w pełni podjąć ten temat, na co nie wpływała nawet kwestia zaufania, a bardziej zdezorientowania całą sytuacją. Żałuje nagle, że jednak nie zdobył się na tyle wysiłku, by wpuścić mężczyznę do mieszkania. By zobaczyć go fizycznie, w pełni.
Już czuję, że nie pamiętam go za dobrze — zaznacza na wstępie. — Ale spróbuję. Zaczęło się całkiem niewinnie: byliśmy w centrum handlowym, w sklepie z antykami, żeby wybrać prezent dla naszego wspólnego— e, przyjaciela. Później z kolei... tu miesza mi się ze sobą każdy obraz. Raz byliśmy w jednym miejscu, a raz w zupełnie innym. Jestem jednak pewien, że to były strzępki wspomnień. Wszystkie z nich dotyczyły niego. — Zagryza wargę. — To właśnie jest dla mnie najdziwniejsze. Ten sen był— dziwnie, nienaturalnie wręcz, uporządkowany. Niekoniecznie chronologicznie... — Śmieje się, ale cicho, krucho, jakby zaraz ten wyraz rozbawienia miał przekształcić się w łzy. — Pod tym względem: kompletny chaos. Niemniej jednak... Wrażenie, jakie miałam to— te sny, te wspomnienia, akurat te, nie były przypadkiem. Jakby ktoś je specjalnie wyselekcjonował.
Co jest przecież absurdalnym założeniem, prawie dodaje, ale w ostatnim momencie powstrzymuje się od wyartykułowania tych słów. Bo czy faktycznie było takie absurdalne? Ostatnio przecież...

WAS IT JUST A DREAM?

AM I IN TOO DEEP?

Satō Kisara

Ye Lian

Nie 11 Cze - 18:34
Ye Lian ♥

(ROZMOWA WIDEO)

02:59

Domniemane podszycie wywołało w Ye Lianie szczególne zainteresowanie. Spojrzenie wyostrzyło się w mętnym blasku lampki nocnej; podbródek uniósł się parę centymetrów w górę, a brwi nabrały na masowości. Zanim jednak pochwycił temat, wysłuchał wszystkiego, co miał do powiedzenia. Z każdym swobodnym słowem docierającym do uszu stawał się jednak coraz bardziej czujny. Nie poruszał się — sprawiał wrażenie wydrążonej na tle poduszek płaskorzeźby; kamera obejmowała koszulkę, w której zazwyczaj kładł się spać. — Udało ci się dowiedzieć, kim była osoba podająca się za twoją przyjaciółkę? — Głos napłynął sam. Był odrobinę ostrzejszy, ale nawet w tak opanowanym tonie, nie posiadał mocy, aby stać się dominujący. — Czy ta osoba nadal się z tobą kontaktuje? — Na chwilę ucichł, pozwalając rozmówcy na wtrącenie. Ye Lian wydawał się przedzierać przez zagęszczony umysł i przeczesywać wspomnienia. Mimo niezdradzających odruchów ciała, umysł bez przerwy kluczył wokół tematu, jak zagubiony pies. Wnioski wyciągnięte przez Kisare wydawały się dla niego istotne i trudno było je zbyć kolejną tezą wyciągniętą z podręcznika. — Wyselekcjonował — powtórzył spokojnie, jakby poddawał słowo ostrożnej analizie. Spoglądał w niebieskie oczy. Szukał potwierdzenia albo jakiejkolwiek informacji, że być może Satō wie, tak dużo, jak on sam. — To śmiałe określenie. — Zapadła cisza, po której wzrok Ye Liana się obniżył. Odetchnął. — Czy poza wspomnieniami, było coś jeszcze? Czy czegoś od ciebie chciano? — Pauza. — Na przykład pomocy.

@Satō Kisara
Ye Lian

Satō Kisara

Pią 16 Cze - 13:08
Kisara

(ROZMOWA WIDEO)

03:53

Unosi brwi, uświadamiając sobie nagle, że...
Właściwie to jeszcze nie — mówi. — Odezwała się do mnie raz, około tydzień temu, a potem cisza. A wiesz, jak działa mój mózg... Do tej pory zdążyło mi to wypaść z głowy — dodaje, przyjmując ton sugerujący, że jego samego ta przypadłość nieco irytuje; szczególnie gdy zdarzało mu się zapomnieć rzeczy naprawdę istotne. Śledzi rysy twarzy Ye Liana, który z każdą minutą zdawał się coraz bardziej wybudzać z resztek snu, co dla Kisary było wyjątkowo ujmujące. Późna pora i wyraźne senne roztargnienie dodawało mężczyźnie trochę łagodności, miękkości do jego często spiętego, surowego wyrazu.
Ich spojrzenia napotykają się na siebie. W oczach Ye Liana znajduje coś, pewną iskrę, która sprawia, że jej myśli także nabierają ostrości, jakby spodziewała się, że to, co jej powie, będzie istotne. Decyduje się również podnieść do pozycji siedzącej, by odpowiedzieć mu na resztę pytań; podpiera się dłonią, którą nie trzyma telefonu, ale zanim jest w stanie podciągnąć swoje ciało, z jej ust wydobywa się głośne syknięcie. Prawie upuszcza komórkę, gdy czuje gwałtowny napływ zawrotów głowy.
Co... — mruczy nisko, zdezorientowana. Udaje jej się usiąść, by wreszcie zerknąć na źródło ostrego bólu, który spowodował taką reakcję — swoją dłoń, z której... powoli, leniwie sączy się krew. Świeża rana, która odrobinę zdążyła się zasklepić, ale pod wpływem intensywnego napięcia skóry ponownie się otworzyła. Wydaje z siebie zdziwiony odgłos, przyciągając dłoń do siebie tak, by znalazła się w zasięgu przedniej kamery. — Ye Lian...?

WAS IT JUST A DREAM?

AM I IN TOO DEEP?

Satō Kisara

Ye Lian ubóstwia ten post.

Ye Lian

Nie 25 Cze - 0:34
Ye Lian ♥

(ROZMOWA WIDEO)

07:58

Ye Lian rozumiał — stąd nie skomentował usłyszanych słów. Z sennym zamroczeniem obserwował ruchy odbijanego w ekranie ciała. Dostrzegł jak podniesione z poduszki włosy zlewają się z tłem — wyróżniało się jedynie kolorowe pasmo. Zwrócił na nie szczególną uwagę — dokładnie jak podczas pierwszego spotkania. Podbite niewyspaniem oczy zmrużyły się w momencie, gdy obraz zadrżał. Na początku wydawało się, że mięśnie Kisary nie odzyskały pełni sił i wypuściły urządzenie, szybko jednak znów ujrzał jego twarz. — Kisara? — Głos Ye Liana przeciął gromadzącą w słuchawce niepewność. Zaskoczył się, kiedy mu nie odpowiedział; kiedy zamiast zapewnienia, wzrok byłego partnera błądził po uniesionej dłoni, która znalazła się w objęciu zaciemnionego prostokątnego ekranu. Oczy nabrały czujności i wyrazistości, nawet w tak mętnym półmroku obręcz srebrnej tęczówki biła blaskiem. — Co się dzieje? — Niewiedza sprawiała, że w spokojny ton wkradała się irytacja. Próbował przyjrzeć się obrazowi, zobaczyć to, czego nie był w stanie dostrzec. Ciemny ślad, który spływał gdzieś drogą żył nadgarstka, spowodował, że wstał. Kamera pokazała kawałek łóżka; fragment kołdry, spod której wyszedł, ucięty element podstawy lampki nocnej rozświetlającej minimalistyczny wystrój dużego mieszkania. — Idę do ciebie. — Ekran w końcu zamroził się na suficie. W tle słychać było wciągane na biodra spodnie. — Kisara, musisz mi powiedzieć, co się dzieje. Czy to krew? — W obrazie najpierw pojawił się cień, który uniósł telefon, potem wyłoniła się twarz. Sztywny, nieruchomy wzrok (ale w jakiś sposób poruszony) upewniał się, czy Kisara zmienił swoją pozycję. Przemieszczał się po mieszkaniu. Zahaczył o łazienkę (słychać było dźwięk rozsuwanych szafek), później o przedpokój (zabrzęczał pęk kluczy) i na końcu znalazł się na korytarzu. Postanowił nie czekać na windę. Ruszył schodami. Ekran drgał leciutko, ukazując Kisarze uniesiony podbródek, twardy wzrok zapatrzony w drogę, rozsypane popielate włosy, które niewiele miały z eleganckiego uczesania. — Będziesz w stanie mi otworzyć? — Stalowy wzrok osiadł szronem na ekranie, na słabej postaci — w wyraźnym napięciu i niewypowiedzianej w tonie obawie. Ostatnie do pokonania piętro. Szybkie kroki, jednak ich dudnienie było niemal niesłyszalne. Oczy Ye Liana błądziły po kolejnych mijanych drzwiach. — Jeśli nie... — W tym momencie urwał. Nacisnął na klamkę, a jego zaskoczeniu odpowiedziały jedynie ustępujące drzwi. Wejście do mieszkania Kisary było otwarte. Światło wylewające się z korytarza zalało przedpokój, rysując w jego powiększającym się wnętrzu czarną, stojącą w progu niekształtną marę.

@Satō Kisara
Ye Lian

Satō Kisara and Yōzei-Genji Naksu szaleją za tym postem.

Sponsored content
maj 2038 roku