Gabinet zabiegowy - Page 2
Haraedo

Join the forum, it's quick and easy

Haraedo
Haraedo
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Haraedo

Sro 14 Cze - 2:02
First topic message reminder :

Gabinet zabiegowy

Gabinet zabiegowy to pokój, w którym zazwyczaj pielęgniarki podejmują się wszelkiego rodzaju badań potrzebnych do zrozumienia choroby pacjenta i wystosowania prawidłowej diagnozy. Jest to zatem bardzo istotne miejsce, wyposażone w wyspecjalizowane urządzenia i przybory, które wykorzystywane są do przyspieszenia procesu konsultacji lekarskiej oraz do różnych nieinwazyjnych zabiegów i procedur, takich jak: EKG, iniekcje, pomiar ciśnienia tętniczego krwi i poziomu glukozy we krwi glukometrem, ale też zmiany opatrunków czy inhalacje. Nie brakuje tam również kozetki, fotelu zabiegowego i parawanu zapewniającego nieco prywatności. Tak samo trudno byłoby się obejść bez szafek przeznaczonych na drobny sprzęt medyczny, praktycznej szafki kartotekowej czy biurka. Tego typu wyposażenie, choć nie jest niezbędne do przeprowadzania badań, znacznie ułatwia pracę lekarza i pomaga utrzymać ład w pomieszczeniu.

Haraedo

Satō Kisara

Sro 7 Lut - 16:46
 „Powiedziałem, że zdobędę pieniądze.”
 Nie tyle co w to wątpiła, tak uważała, że jest to nie do końca… konieczne. Dodatkowo słowa Toshiko nastroszyły ją bardziej, choć starała się stonować swoją reakcję jak najbardziej się dało. Nie znała ich sytuacji. Dobrze było jej wiadomo, że niektórzy są zmuszeni do pracy już od najmłodszego wieku. Zresztą gdyby nie adoptowali ją odpowiednio wcześnie jej zastępczy rodzice, sama pewnie musiałaby radzić sobie sama, w podobny sposób. Spojrzała na nich naprzemiennie ze skonsternowanym wyrazem twarzy. W końcu westchnęła.
 - Mam zamiar za was zapłacić - powiedziała głosem nieznoszącym sprzeciwu. - Nie zależy mi też, żebyście coś oddawali. Ale coś czuję, panie Hasegawa, że się uprzesz na to, więc powiedzmy, że termin spłaty jest nieograniczony.
 Powracając wzrokiem do Toshiko, pokiwał głową na jej słowa. Wiadomość o braku jedzenia nie mogła go już nawet zdziwić na tym etapie. - Przeżyłaś szok, który sam w sobie jest wykańczający, a na pewno brak posiłku w tym nie pomaga. Myślę, że dobrze, jeśli zostaniecie chociaż jedną noc na obserwację. Wtedy zrobimy ci wszystkie potrzebne badania i dostaniecie przy okazji obiad i kolację. Spróbuję załatwić ubrania na zmianę.
 Gdy skończyła opatrywać twarz dziewczynki, sięgnęła do gabloty po maść na stłuczenia i bandaż, by wprawnie owinąć skręconą kostkę i w taki sposób trochę ją ustabilizować. Ostrożnie włożyła buta Akiyamy na swoje miejsce, żeby nie chodziła bezsensownie boso. Chociaż był przemoczony, na razie nie miała jak zaoferować innej opcji.
 - Gdyby coś się zmieniło i byś poczuła się gorzej, mów od razu - poleciła. W następnej kolejności ściągnęła zużyte rękawiczki i wyrzuciła je do kosza wraz z brudnymi gazikami. Stan Toshiko został skontrolowany i, póki co, ustabilizowany. - Na spokojnie dowiemy się też, jak działa twoje ubezpieczenie. Będzie w porządku.
 Wtedy też dotarło do niej pytanie Jiro, na które pierwsze co, to prychnęła. - Nie sądzę. Mój „kolega” może mnie o coś oskarżyć, ale prawdę mówiąc, to on może mieć większe problemy, jeśli się postaram - zaczęła, poprawiając kucyk, który zdążył się nieco poluzować. - Lekarz ma obowiązek pomóc potrzebującemu, tak? W zasadzie to każdy powinien udzielić pierwszej pomocy, a nie wyganiać pacjentów ze szpitala, gdy są w szoku. - Skrzywiła się. - W dodatku z dzieckiem. Rany. Komuś tu chyba obniży się pensja…
 Zrobiła parę kroków w stronę mężczyzny stającego się bliźniakiem syjamskim ze ścianą. - Ale proszę mnie nie zwodzić innym tematem. Jesteś blady jak farba za tobą. Boli cię klatka piersiowa, prawda? - spytała, mrużąc oczy, śledząc każdą jego reakcję jak sokół swoją ofiarę. - Jiro - zuchwale spróbowała użyć po prostu jego imienia - jeśli, czysto przykładowo, złamane żebro przebije ci płuco, to wcale nie pomożesz swojej córce.

WAS IT JUST A DREAM?

AM I IN TOO DEEP?

Satō Kisara

Naiya Kō ubóstwia ten post.

Haraedo

Nie 15 Wrz - 14:38
ZAKOŃCZENIE WĄTKU

W wyniku długiej stagnacji jednego z graczy wątek zostaje odgórnie zakończony, a lokacja zwolniona do użytku nowych fabuł. W razie chęci kontynuowania gry, zapraszamy do rozegrania dalszej akcji w retrospekcjach.
Haraedo
Sponsored content
maj 2038 roku