Grudzień to oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia. Czas spędzany z najbliższymi, przygotowywanie prezentów, gotowanie pysznych dań, delektowanie się smakiem ciepłej herbaty czy gorącej czekolady podczas sypiącego za oknem śniegu. I choć w Japonii Boże Narodzenie nie jest świętem powszechnym, to i tam można podziwiać rozwieszone kolorowe lampki i wychylające się zza witryn sklepowych wesołe puchate ozdoby. W miastach pojawiają się drzewka i iluminacje, a w powietrzu rozchodzi się zapach charakterystycznych przysmaków, gdzie dominuje cynamon, anyż i goździki. Świąteczny duch udziela się każdemu, dlatego też i na Haraedo zawitało te jedyne i niepowtarzalne święto! Z tej okazji przygotowaliśmy dla was kalendarz adwentowy, a w otwieraniu okienek może wziąć udział każdy użytkownik naszego forum.
- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte jedno okienko. Skrywają zadania, które trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Otworzenie numerka przypada na konto, a nie na gracza. Osoby posiadające multikonta mogą wykonać zadania na każdym z nich. Warunkiem dopuszczającym do gry jest skończona Karta Postaci.
- Nieodebrany numerek przepada.
Poniższy kod musi zostać wypełniony z konta, którego dotyczy.
- Kod:
<span class="sn"></span>[b]OKIENKO:[/b]
[b]WYKONANIE:[/b]
Shiba Ookami ubóstwia ten post.
WYKONANIE:
Myślę, że w każdych mogę znaleźć coś dobrego. Nawet gdy spędzałam je sama, a rodzice wysyłali mi życzenia smsami, a do drzwi pukali kurierzy z prezentami, jakie mi przesyłali. Ale wolałam te z babcią i dziadkiem, gdy jeszcze żył. I innymi kapłanami ze świątyni. Co prawda, wszystko wyglądało nieco inaczej niż w tradycji zachodniej, ale uwielbiałam przyglądać się przez okno tym rodzinom, co siedzieli przy stołach. Nawet, jeśli potem rozchodzili się bardzo szybko, a miejsca były puste.
Myślę, że wciąż czekają mnie takie, o których będę chciała pamiętać i może dla kogoś moja obecność, też będzie czymś niezapomnianym.
Warui Shin'ya, Seiwa-Genji Enma, Hecate Black, Yakushimaru Seiya and Yakushimaru Sanari szaleją za tym postem.
WYKONANIE:
POV: robisz sobie nową zimową fotkę na profilowe, a kolega się śmieszkuje czy puszka jest zimna.
Warui Shin'ya, Seiwa-Genji Enma, Ye Lian, Hecate Black, Hasegawa Jirō, Ejiri Carei, Yakushimaru Seiya and szaleją za tym postem.
WYKONANIE:
Fotka z dzieciństwa z siostrą i kuzynką.
Warui Shin'ya, Seiwa-Genji Enma, Ye Lian, Hecate Black, Hasegawa Jirō, Ejiri Carei, Yakushimaru Seiya and szaleją za tym postem.
WYKONANIE:
Jedno z mnóstwa zdjęć z kumplem z planu świątecznego odcinka programu dla dzieci.
WYKONANIE:
Zimowy avek do komunikatora
WYKONANIE:
Fotka śnieżynki w makro. Najpewniej jedna ze standardowych tapet na telefon
Warui Shin'ya, Ye Lian, Hecate Black, Hasegawa Jirō, Ejiri Carei, Yakushimaru Seiya, Raikatsuji Yuzuha and szaleją za tym postem.
WYKONANIE:
Ładne kitku!
Merry Christmas!
Warui Shin'ya, Ye Lian, Hecate Black, Hasegawa Jirō, Ejiri Carei, Yakushimaru Seiya, Naiya Kō and Yakushimaru Sanari szaleją za tym postem.
WYKONANIE: Zdjęcie Maury sprzed kilku lat!
„Strach. Nie ma nic wspanialszego. Uwielbiam na niego patrzeć, uwielbiam wdychać jego zapach.
A już najbardziej lubię go słuchać. Lubię też jego smak.”
Warui Shin'ya, Ye Lian, Hecate Black, Hasegawa Jirō, Ejiri Carei, Yakushimaru Seiya, Naiya Kō and Yakushimaru Sanari szaleją za tym postem.
WYKONANIE:
Pierniczki...
WYKONANIE:
Widoczek zaśnieżonego lasu, zrobiony podczas samotnego spaceru.