KALENDARZ ADWENTOWY - Page 20
Haraedo

Join the forum, it's quick and easy

Haraedo
Haraedo
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Haraedo

1/12/2022, 12:50
First topic message reminder :

Kalendarz adwentowy

Wraz z rozpoczęciem grudnia rozpoczyna się też magia czekania na święta Bożego Narodzenia; na upragnione prezenty, ubieranie drzewka, przystrajanie salonu i pieczenie ciast. Na klimat, który pojawia się raz do roku w błysku kolorowych lampek i przy muzyce, którą zna każdy.

Tradycją stało się już, aby do tego szczególnego momentu odliczać wraz z adwentowym kalendarzem, a my nie mogliśmy odpuścić, by przepadła cała zabawa związana z otwieraniem poszczególnych okienek. ❤️

Zapraszamy Was więc do wspólnego odliczania i odkrywania smaczków, które kryją się pod numerkami haraedowego kalendarza adwentowego!

Zasady

- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte to, co znajduje się pod danym numerkiem.
- Niektóre będą skrywały same nagrody, inne - zadania, które będzie trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Odbieranie nagród ma miejsce w tym temacie za pomocą udostępnionego kodu.
- Otworzenie numerka przypada na jednego użytkownika, tak więc bez znaczenia ile multikont posiadacie - nie można otworzyć kilka razy.
- Nieodebrany numerek przepada.
- Zdobyte Punkty Fabularne oraz nagrody należy zgłosić hurtowo w temacie z aktualizacją identyfikatora. Najszybciej można to zrobić 24 grudnia.

Kod

Za pomocą poniższego kodu odbieracie nagrody.

Kod:
[b]POSTAĆ:[/b]
[b]ZADANIE:[/b]

W polu "zadanie" należy umieścić link bądź tekst będący dowodem na realizację zadania. Jeżeli danego dnia nie pojawi się zadanie, tylko sama nagroda, pole należy pozostawić puste.

Napisz ciekawostkę o Świętach Bożego Narodzenia!

nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 01.12, 23:59
Podziel się swoją ulubioną świąteczną piosenką i powiedz, dlaczego jest twoim faworytem!

nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 02.12, 23:59
5 PF

czas na odebranie
nagrody: 03.12 23:59
Opisz najmilsze wspomnienie z dzieciństwa związane ze świętami.

czas na wykonanie zadania: 04.12 23:59
Jakie świąteczne danie
jest twoim ulubionym i dlaczego?

czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
Jednorazowy amulet z niewyraźnym znakami (+20 do wyniku przy rzucie na wybraną umiejętność).

czas na odebranie
nagrody: 06.12 23:59
Napisz coś miłego i związanego ze świętami Bożego Narodzenia osobie po prawej od ciebie w ostatnich zalogowanych!

czas na wykonanie zadania: 07.12 23:59
Święta za pasem, więc czas na ogarnięcie choinki. Narysuj udekorowane drzewko w sketchtoyu!

czas na wykonanie zadania: 08.12 23:59
Napisz coś związanego
ze Świętami zaczynającego się na pierwszą literę imienia twojej postaci (bądź twojego prawdziwego)!

nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 09.12 23:59
5 PF

czas na odebranie
nagrody: 10.12 23:59
Za co lubisz zimę?

czas na odebranie nagrody: 11.12 23:59
Bez obciachowego swetra na wigilijnej kolacji święta to nie to samo. Jak wygląda twój?

czas na odebranie nagrody: 12.12 23:59
Napisz coś o swoim ulubionym, świątecznym filmie! Bo na pewno taki masz, prawda?

czas na odebranie
nagrody: 13.12 23:59
Świeca. Jej zapalenie daje ochronę przed wszelakimi yūrei oraz yōkai na czas 2 postów.

czas na odebranie
nagrody: 14.12 23:59
Są w czasie świąt kwestie ważne i ważniejsze, a odpowiedź na to pytanie zdecydowanie kwalifikuje się do ważniejszych.

czas na wykonanie zadania: 15.12 23:59
Zabawmy się w gdybanie! Cóż takiego podarowałbyś na prezent osobie znajdującej się po twojej lewej stronie w ostatnio zalogowanych?

czas na wykonanie zadania: 16.12 23:59
5 PF

czas na odebranie nagrody: 17.12 23:59
Stwórz dla siebie świąteczny avatar lub podpis, aby podkreślić klimat.

czas na wykonanie zadania: 18.12 23:59
Pokoloruj obrazek.

czas na wykonanie zadania: 19.12 23:59
Święta to również zapachy. Powiedz, jaki zapach kojarzy ci się ze świętami? I jaki jest twój ulubiony, świąteczny zapach?

czas na wykonanie zadania: 20.12 23:59
Choinka żywa czy sztuczna?!

nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 21.12 23:59
Pisząc list do świętego Mikołaja jakiego prezentu sobie zażyczysz?

czas na wykonanie zadania: 22.12 23:59
Jak w tym roku przebiegły twoje przygotowania do świąt?

czas na wykonanie zadania: 23.12 23:59

24!

Ostatnio zmieniony przez Haraedo dnia 6/12/2022, 01:13, w całości zmieniany 4 razy
Haraedo

Kitamuro Amaya

11/12/2022, 13:35
POSTAĆ: Amaya
ZADANIE: 11

Ach, zima. Uwielbiam chodzić zimą do pracy na piechotę XD Zazwyczaj są to nieludzkie, poranne godziny albo wręcz przeciwnie - wracam z pracy nieludzko późno. Jest ciemno, światło super odbija się od śniegu - te z latarni i te z gwiazd, jak sypie jeszcze to tak fajnie płatki mienią się pod światłem. Większość ludzi śpi więc jest cicho - tylko ty i chrupanie śniegu pod stopami <3
Kitamuro Amaya

Warui Shin'ya and Ejiri Carei szaleją za tym postem.

Yōzei-Genji Madhuvathi

11/12/2022, 13:36
POSTAĆ: Raja

Za nic, niech się już skończy, jest zimno, ciemno i depresyjnie KALENDARZ ADWENTOWY - Page 20 2563687605
Jedyne za co zimę mogę lubić, to za to, ze mogę się fajniej ubrać i się nie zgrzać. I za to, że to sezon na barszcz.
:|

The Mother Of Harlots And Abominations Of The Earth
Yōzei-Genji Madhuvathi
Shiba Ookami

11/12/2022, 13:55
POSTAĆ: Shiba Ookami

A ja zimę uwielbiam. I to nie dlatego że w zimę są moje urodziny, gwiazdka i sylwester. Przede wszystkim dlatego że nigdzie nie latają komary, osy i szerszenie. Jedyne robactwo którego nienawidzę. Poza tym jest fajne, rześkie powietrze. No i dużo łatwiej jest się ogrzać pijąc herbatkę, niż w lato schłodzić.
Szkoda że śniegu praktycznie nie ma w tym roku. Znowu.

#a2006d
Shiba Ookami
Kitamuro Eri

11/12/2022, 14:13
POSTAĆ: Eri

Dlatego, że jest ś n i e g. I kolorowe światełka - akurat mieszkając za granicą i  to w nieco spokojniejszej dzielnicy, tak naprawdę już od września na zewnątrz są ozdoby halloweenowe, a po tym i świąteczne, co w momencie, w którym szybciej się ściemnia, jest bardzo klimatyczne! I nie mówię tylko o samym centrum, że jest ozdobione - ale również o domkach. KALENDARZ ADWENTOWY - Page 20 3442329321
A dodatkowym bonusem są zimowe i świąteczne edycje limitowane! Piernikowe latte, malinowe gorące czekolady czy jarmarki świąteczne to na pewno duży plus na zimę, kiedy można się nimi cieszyć bez większych ograniczeń.

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 20 P2Y5Skr
Kitamuro Eri
Tetsu Senzaki

11/12/2022, 14:48
POSTAĆ: Tetsu Senzaki

Zasadniczo to zimy nie lubię bo jestem letnią typiarką, której +30 w cieniu nie przeszkadza w ogóle...
ale jestem też estetką więc warstwa śniegu, który delikatnie prószy i do tego szereg dekoracji ze światełkami potrafią mnie kupić. Jeśli zima, to tylko taka jaką pamiętam z dzieciństwa - z kołderką białego puchu na wszystkim i chodzeniem na sanki, nie jakieś szaro-bure błocko i sól dewastująca buciory.
Tetsu Senzaki
Aomine Toshiro

11/12/2022, 17:17
POSTAĆ: Aomine Toshiro

Trochę tego jest, zacznę od swoich urodzin, potem święta, sylwester i lubię, jak jest chłodnej, pić kakao albo czekoladę. Śnieży klimat i ośnieżona drzewa, a do tego sanki, snowboard albo łyżwy. Zimowe sporty są super i jak się wywalisz to na miękki śnieg, tylko na łyżwach gorzej. (Zwłaszcza jak wpadniesz na pomysł zabawy na stawie i lód pęknie).
Aomine Toshiro
Nakao Yori

11/12/2022, 17:24
POSTAĆ: Yori

Za świąteczny nastrój, za wigilię, bo to jedyny dzień w roku, w który można się najeść legalnie aż tyle bez wyrzutów sumienia. No i za śnieżną atmosferę na zewnątrz, ALE TYLKO JAK SIEDZIESZ POD KOCEM W DOMU I PATRZYSZ SIĘ PRZEZ OKNO. Wtedy jest przyjemnie, no.

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 20 MDYeKPl
[ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOUUUUU <33]
POSZUKIWANIA | THIEF OUTFIT
Nakao Yori
Ye Lian

11/12/2022, 17:28
POSTAĆ: Ye Lian

za klimat. Bo wycieczki górskie w tym okresie są najlepsze; za śnieg sypiący się na łeb, za odmrożone palce. Za to, że można ogrzać się pod ciepłym kocem. No i grzane wino smakuje wtedy najlepiej.
Ye Lian

Sugiyama Nobuo ubóstwia ten post.

Huo Lianhua

11/12/2022, 17:45
POSTAĆ: Huo Lianhua

o ile nieszczególnie przepadam za świętami samymi w sobie i nie cierpię sylwestra, to samą porę roku lubię za niżskie temperatury dające mi możliwość na zakładanie moich ulubionych ubrań. no i za brak upałów, bo nie mam dobrych ubrań na upały. szczególnie lubię wychodzić z psem na spacer gdy spadnie śnieg i jest biało. nie mam wtedy problemów ze skupieniem się na otoczeniu, bo nie ma co mnie rozpraszać wizualnie, ale też zwyczajnie podoba mi się zimowa monochromatyczność. skrzypienie świeżego śniegu pod butami? uwielbiam. jak jest śnieg to nocą jest jaśniej, więc mogę chodzić z psem bez latarki po podwórku. jak nie ma śniegu to trochę mniej lubię zimę, ale wciąż wolę ją od letnich upałów. zdecydowanie wolę nosić na sobie kilka warstw niż topić się nosząc podkoszulek i gacie. ponadto, łyżwy. rzadko mam okazję jeździć na łyżwach, ale jak mam, to bardzo lubię.
Huo Lianhua
Hecate Black

11/12/2022, 17:55
POSTAĆ: Shirshu

Za wszystko. Za to, że nie jest latem. Kocham mróz, kocham wieczorne spacery, gdy z nieba sypie śnieg. Cały klimat, dzięki któremu głupie picie herbaty staje się znacznie bardziej przyjemne. Sanki są super, łyżwy są super, pieski w śniegu są super. Teraz na przykład, gdy mój pies widzi śnieg pierwszy raz w życiu, to po prostu muah. Zoomieskie cały czas.

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 20 Dbxp57j-dedbb91a-6777-42a9-adb3-e1e58d0c1967.png?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzNhN2E1NDllLTIwOGItNDRiOS04NTAwLTE2NzY3NGI0YTY2NlwvZGJ4cDU3ai1kZWRiYjkxYS02Nzc3LTQyYTktYWRiMy1lMWU1OGQwYzE5NjcucG5nIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0
| IN THIS WHOLE WIDE WICKED WORLD THE ONLY THING YOU HAVE TO BE AFRAID OF IS ME |
Hecate Black

Warui Shin'ya, Hasegawa Jirō and Sugiyama Nobuo szaleją za tym postem.

Sponsored content
maj 2038 roku