First topic message reminder :
Wraz z rozpoczęciem grudnia rozpoczyna się też magia czekania na święta Bożego Narodzenia; na upragnione prezenty, ubieranie drzewka, przystrajanie salonu i pieczenie ciast. Na klimat, który pojawia się raz do roku w błysku kolorowych lampek i przy muzyce, którą zna każdy.
Tradycją stało się już, aby do tego szczególnego momentu odliczać wraz z adwentowym kalendarzem, a my nie mogliśmy odpuścić, by przepadła cała zabawa związana z otwieraniem poszczególnych okienek. ❤️
Zapraszamy Was więc do wspólnego odliczania i odkrywania smaczków, które kryją się pod numerkami haraedowego kalendarza adwentowego!
- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte to, co znajduje się pod danym numerkiem.
- Niektóre będą skrywały same nagrody, inne - zadania, które będzie trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Odbieranie nagród ma miejsce w tym temacie za pomocą udostępnionego kodu.
- Otworzenie numerka przypada na jednego użytkownika, tak więc bez znaczenia ile multikont posiadacie - nie można otworzyć kilka razy.
- Nieodebrany numerek przepada.
- Zdobyte Punkty Fabularne oraz nagrody należy zgłosić hurtowo w temacie z aktualizacją identyfikatora. Najszybciej można to zrobić 24 grudnia.
Za pomocą poniższego kodu odbieracie nagrody.
W polu "zadanie" należy umieścić link bądź tekst będący dowodem na realizację zadania. Jeżeli danego dnia nie pojawi się zadanie, tylko sama nagroda, pole należy pozostawić puste.
Kalendarz adwentowy
Wraz z rozpoczęciem grudnia rozpoczyna się też magia czekania na święta Bożego Narodzenia; na upragnione prezenty, ubieranie drzewka, przystrajanie salonu i pieczenie ciast. Na klimat, który pojawia się raz do roku w błysku kolorowych lampek i przy muzyce, którą zna każdy.
Tradycją stało się już, aby do tego szczególnego momentu odliczać wraz z adwentowym kalendarzem, a my nie mogliśmy odpuścić, by przepadła cała zabawa związana z otwieraniem poszczególnych okienek. ❤️
Zapraszamy Was więc do wspólnego odliczania i odkrywania smaczków, które kryją się pod numerkami haraedowego kalendarza adwentowego!
Zasady
- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte to, co znajduje się pod danym numerkiem.
- Niektóre będą skrywały same nagrody, inne - zadania, które będzie trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Odbieranie nagród ma miejsce w tym temacie za pomocą udostępnionego kodu.
- Otworzenie numerka przypada na jednego użytkownika, tak więc bez znaczenia ile multikont posiadacie - nie można otworzyć kilka razy.
- Nieodebrany numerek przepada.
- Zdobyte Punkty Fabularne oraz nagrody należy zgłosić hurtowo w temacie z aktualizacją identyfikatora. Najszybciej można to zrobić 24 grudnia.
Kod
Za pomocą poniższego kodu odbieracie nagrody.
- Kod:
[b]POSTAĆ:[/b]
[b]ZADANIE:[/b]
W polu "zadanie" należy umieścić link bądź tekst będący dowodem na realizację zadania. Jeżeli danego dnia nie pojawi się zadanie, tylko sama nagroda, pole należy pozostawić puste.
Napisz ciekawostkę o Świętach Bożego Narodzenia!
nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 01.12, 23:59
czas na wykonanie zadania: 01.12, 23:59
Podziel się swoją ulubioną świąteczną piosenką i powiedz, dlaczego jest twoim faworytem!
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 02.12, 23:59
czas na wykonanie zadania: 02.12, 23:59
5 PF
czas na odebranie
nagrody: 03.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 03.12 23:59
Opisz najmilsze wspomnienie z dzieciństwa związane ze świętami.
czas na wykonanie zadania: 04.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 04.12 23:59
Jakie świąteczne danie
jest twoim ulubionym i dlaczego?
czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
jest twoim ulubionym i dlaczego?
czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
Jednorazowy amulet z niewyraźnym znakami (+20 do wyniku przy rzucie na wybraną umiejętność).
czas na odebranie
nagrody: 06.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 06.12 23:59
Napisz coś miłego i związanego ze świętami Bożego Narodzenia osobie po prawej od ciebie w ostatnich zalogowanych!
czas na wykonanie zadania: 07.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 07.12 23:59
Święta za pasem, więc czas na ogarnięcie choinki. Narysuj udekorowane drzewko w sketchtoyu!
czas na wykonanie zadania: 08.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 08.12 23:59
Napisz coś związanego
ze Świętami zaczynającego się na pierwszą literę imienia twojej postaci (bądź twojego prawdziwego)!
nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 09.12 23:59
ze Świętami zaczynającego się na pierwszą literę imienia twojej postaci (bądź twojego prawdziwego)!
czas na wykonanie zadania: 09.12 23:59
5 PF
czas na odebranie
nagrody: 10.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 10.12 23:59
Za co lubisz zimę?
czas na odebranie nagrody: 11.12 23:59
czas na odebranie nagrody: 11.12 23:59
Bez obciachowego swetra na wigilijnej kolacji święta to nie to samo. Jak wygląda twój?
czas na odebranie nagrody: 12.12 23:59
czas na odebranie nagrody: 12.12 23:59
Napisz coś o swoim ulubionym, świątecznym filmie! Bo na pewno taki masz, prawda?
czas na odebranie
nagrody: 13.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 13.12 23:59
Świeca. Jej zapalenie daje ochronę przed wszelakimi yūrei oraz yōkai na czas 2 postów.
czas na odebranie
nagrody: 14.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 14.12 23:59
Są w czasie świąt kwestie ważne i ważniejsze, a odpowiedź na to pytanie zdecydowanie kwalifikuje się do ważniejszych.
czas na wykonanie zadania: 15.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 15.12 23:59
Zabawmy się w gdybanie! Cóż takiego podarowałbyś na prezent osobie znajdującej się po twojej lewej stronie w ostatnio zalogowanych?
czas na wykonanie zadania: 16.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 16.12 23:59
5 PF
czas na odebranie nagrody: 17.12 23:59
czas na odebranie nagrody: 17.12 23:59
Stwórz dla siebie świąteczny avatar lub podpis, aby podkreślić klimat.
czas na wykonanie zadania: 18.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 18.12 23:59
Pokoloruj obrazek.
czas na wykonanie zadania: 19.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 19.12 23:59
Święta to również zapachy. Powiedz, jaki zapach kojarzy ci się ze świętami? I jaki jest twój ulubiony, świąteczny zapach?
czas na wykonanie zadania: 20.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 20.12 23:59
Choinka żywa czy sztuczna?!
czas na wykonanie zadania: 21.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 21.12 23:59
Pisząc list do świętego Mikołaja jakiego prezentu sobie zażyczysz?
czas na wykonanie zadania: 22.12 23:59
Jak w tym roku przebiegły twoje przygotowania do świąt?
czas na wykonanie zadania: 23.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 23.12 23:59
24!
POSTAĆ: Enm
ZADANIE: 21
Żywa ma tę swoją magię pełną sentymentalności oraz zapachu, aczkolwiek sama mam sztuczną.
Żywa ma tę swoją magię pełną sentymentalności oraz zapachu, aczkolwiek sama mam sztuczną.
Postać: Yuri.
Zadanie: 21.
Serce mówi żywa, lenistwo twierdzi sztuczna. Efektem jestem żywa mini choinka, bo nie będę taszczyć tego tałatajstwa
Zadanie: 21.
Serce mówi żywa, lenistwo twierdzi sztuczna. Efektem jestem żywa mini choinka, bo nie będę taszczyć tego tałatajstwa
I will not have you without the darkness that hides within you.
I will not let you have me without the madness that makes me.
If our demons cannot dance, neither can we.
I will not let you have me without the madness that makes me.
If our demons cannot dance, neither can we.
POSTAĆ: Nakao Yori
Sztuczna zdecydowanie, starcza na lat wiele, nie linieje i do tego moją da się ładnie rozłożyć na części i wrzucić na strych. Nie ma co się z żywą męczyć-
Sztuczna zdecydowanie, starcza na lat wiele, nie linieje i do tego moją da się ładnie rozłożyć na części i wrzucić na strych. Nie ma co się z żywą męczyć-
POSTAĆ: Miyasaki Haruo
Żadna, świąteczny nastrój się mnie nie trzyma a choinka rozstawiona na kilka tygodni to zbyt dużo zachodu. Prędzej jednak wybrałabym żywą. Taką malutką, w doniczce. By mogła sobie rosnąć w mieszkaniu przez kilka lat a później wylądować w ogrodzie u rodziców.
Żadna, świąteczny nastrój się mnie nie trzyma a choinka rozstawiona na kilka tygodni to zbyt dużo zachodu. Prędzej jednak wybrałabym żywą. Taką malutką, w doniczce. By mogła sobie rosnąć w mieszkaniu przez kilka lat a później wylądować w ogrodzie u rodziców.
Hasegawa Jirō ubóstwia ten post.
Okienko 22
Pisząc list do świętego Mikołaja jakiego prezentu sobie zażyczysz?
POSTAĆ: Shin.
ZADANIE: 22.
Drogi święty Mikołaju, w tym roku chcę pieska, bo osła już mam.
Drogi święty Mikołaju, w tym roku chcę pieska, bo osła już mam.
Hattori Heizō, Hasegawa Jirō, Munehira Aoi and Shiba Ookami szaleją za tym postem.
POSTAĆ: Shiba
ZADANIE: 22
Jiro z czerwoną wstążeczką :x
Jiro z czerwoną wstążeczką :x
#a2006d
Hattori Heizō, Warui Shin'ya, Hasegawa Jirō and Munehira Aoi szaleją za tym postem.
POSTAĆ: Jiro
Drogi święty Mikołaju, w tym roku skromnie - poproszę tylko o czerwoną wstążeczkę.
Drogi święty Mikołaju, w tym roku skromnie - poproszę tylko o czerwoną wstążeczkę.
Hattori Heizō, Warui Shin'ya, Ye Lian, Munehira Aoi and Shiba Ookami szaleją za tym postem.
POSTAĆ: Hattori.
Drogi Mikołaju, poproszę o święty spokój i cierpliwość względem ludzkiej głupoty. Resztę i tak mogę sobie kupić. Pozdrawiam.
Drogi Mikołaju, poproszę o święty spokój i cierpliwość względem ludzkiej głupoty. Resztę i tak mogę sobie kupić. Pozdrawiam.
POSTAĆ: Rainer
Panie Mikołaj, dla mej skromnej duszy więcej spokoju a mniej rozmemłania. I żeby "s" w klawiaturze zaczęło normalnie działać.
o, zaczęło. sssssss; dziękuję
Panie Mikołaj, dla mej skromnej duszy więcej spokoju a mniej rozmemłania. I żeby "s" w klawiaturze zaczęło normalnie działać.
o, zaczęło. sssssss; dziękuję
Hattori Heizō and Miyasaki Haruo szaleją za tym postem.
maj 2038 roku