First topic message reminder :
Wraz z rozpoczęciem grudnia rozpoczyna się też magia czekania na święta Bożego Narodzenia; na upragnione prezenty, ubieranie drzewka, przystrajanie salonu i pieczenie ciast. Na klimat, który pojawia się raz do roku w błysku kolorowych lampek i przy muzyce, którą zna każdy.
Tradycją stało się już, aby do tego szczególnego momentu odliczać wraz z adwentowym kalendarzem, a my nie mogliśmy odpuścić, by przepadła cała zabawa związana z otwieraniem poszczególnych okienek. ❤️
Zapraszamy Was więc do wspólnego odliczania i odkrywania smaczków, które kryją się pod numerkami haraedowego kalendarza adwentowego!
- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte to, co znajduje się pod danym numerkiem.
- Niektóre będą skrywały same nagrody, inne - zadania, które będzie trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Odbieranie nagród ma miejsce w tym temacie za pomocą udostępnionego kodu.
- Otworzenie numerka przypada na jednego użytkownika, tak więc bez znaczenia ile multikont posiadacie - nie można otworzyć kilka razy.
- Nieodebrany numerek przepada.
- Zdobyte Punkty Fabularne oraz nagrody należy zgłosić hurtowo w temacie z aktualizacją identyfikatora. Najszybciej można to zrobić 24 grudnia.
Za pomocą poniższego kodu odbieracie nagrody.
W polu "zadanie" należy umieścić link bądź tekst będący dowodem na realizację zadania. Jeżeli danego dnia nie pojawi się zadanie, tylko sama nagroda, pole należy pozostawić puste.
Kalendarz adwentowy
Wraz z rozpoczęciem grudnia rozpoczyna się też magia czekania na święta Bożego Narodzenia; na upragnione prezenty, ubieranie drzewka, przystrajanie salonu i pieczenie ciast. Na klimat, który pojawia się raz do roku w błysku kolorowych lampek i przy muzyce, którą zna każdy.
Tradycją stało się już, aby do tego szczególnego momentu odliczać wraz z adwentowym kalendarzem, a my nie mogliśmy odpuścić, by przepadła cała zabawa związana z otwieraniem poszczególnych okienek. ❤️
Zapraszamy Was więc do wspólnego odliczania i odkrywania smaczków, które kryją się pod numerkami haraedowego kalendarza adwentowego!
Zasady
- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte to, co znajduje się pod danym numerkiem.
- Niektóre będą skrywały same nagrody, inne - zadania, które będzie trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Odbieranie nagród ma miejsce w tym temacie za pomocą udostępnionego kodu.
- Otworzenie numerka przypada na jednego użytkownika, tak więc bez znaczenia ile multikont posiadacie - nie można otworzyć kilka razy.
- Nieodebrany numerek przepada.
- Zdobyte Punkty Fabularne oraz nagrody należy zgłosić hurtowo w temacie z aktualizacją identyfikatora. Najszybciej można to zrobić 24 grudnia.
Kod
Za pomocą poniższego kodu odbieracie nagrody.
- Kod:
[b]POSTAĆ:[/b]
[b]ZADANIE:[/b]
W polu "zadanie" należy umieścić link bądź tekst będący dowodem na realizację zadania. Jeżeli danego dnia nie pojawi się zadanie, tylko sama nagroda, pole należy pozostawić puste.
Napisz ciekawostkę o Świętach Bożego Narodzenia!
nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 01.12, 23:59
czas na wykonanie zadania: 01.12, 23:59
Podziel się swoją ulubioną świąteczną piosenką i powiedz, dlaczego jest twoim faworytem!
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 02.12, 23:59
czas na wykonanie zadania: 02.12, 23:59
5 PF
czas na odebranie
nagrody: 03.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 03.12 23:59
Opisz najmilsze wspomnienie z dzieciństwa związane ze świętami.
czas na wykonanie zadania: 04.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 04.12 23:59
Jakie świąteczne danie
jest twoim ulubionym i dlaczego?
czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
jest twoim ulubionym i dlaczego?
czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
Jednorazowy amulet z niewyraźnym znakami (+20 do wyniku przy rzucie na wybraną umiejętność).
czas na odebranie
nagrody: 06.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 06.12 23:59
Napisz coś miłego i związanego ze świętami Bożego Narodzenia osobie po prawej od ciebie w ostatnich zalogowanych!
czas na wykonanie zadania: 07.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 07.12 23:59
Święta za pasem, więc czas na ogarnięcie choinki. Narysuj udekorowane drzewko w sketchtoyu!
czas na wykonanie zadania: 08.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 08.12 23:59
Napisz coś związanego
ze Świętami zaczynającego się na pierwszą literę imienia twojej postaci (bądź twojego prawdziwego)!
nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 09.12 23:59
ze Świętami zaczynającego się na pierwszą literę imienia twojej postaci (bądź twojego prawdziwego)!
czas na wykonanie zadania: 09.12 23:59
5 PF
czas na odebranie
nagrody: 10.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 10.12 23:59
Za co lubisz zimę?
czas na odebranie nagrody: 11.12 23:59
czas na odebranie nagrody: 11.12 23:59
Bez obciachowego swetra na wigilijnej kolacji święta to nie to samo. Jak wygląda twój?
czas na odebranie nagrody: 12.12 23:59
czas na odebranie nagrody: 12.12 23:59
Napisz coś o swoim ulubionym, świątecznym filmie! Bo na pewno taki masz, prawda?
czas na odebranie
nagrody: 13.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 13.12 23:59
Świeca. Jej zapalenie daje ochronę przed wszelakimi yūrei oraz yōkai na czas 2 postów.
czas na odebranie
nagrody: 14.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 14.12 23:59
Są w czasie świąt kwestie ważne i ważniejsze, a odpowiedź na to pytanie zdecydowanie kwalifikuje się do ważniejszych.
czas na wykonanie zadania: 15.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 15.12 23:59
Zabawmy się w gdybanie! Cóż takiego podarowałbyś na prezent osobie znajdującej się po twojej lewej stronie w ostatnio zalogowanych?
czas na wykonanie zadania: 16.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 16.12 23:59
5 PF
czas na odebranie nagrody: 17.12 23:59
czas na odebranie nagrody: 17.12 23:59
Stwórz dla siebie świąteczny avatar lub podpis, aby podkreślić klimat.
czas na wykonanie zadania: 18.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 18.12 23:59
Pokoloruj obrazek.
czas na wykonanie zadania: 19.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 19.12 23:59
Święta to również zapachy. Powiedz, jaki zapach kojarzy ci się ze świętami? I jaki jest twój ulubiony, świąteczny zapach?
czas na wykonanie zadania: 20.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 20.12 23:59
Choinka żywa czy sztuczna?!
czas na wykonanie zadania: 21.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 21.12 23:59
Pisząc list do świętego Mikołaja jakiego prezentu sobie zażyczysz?
czas na wykonanie zadania: 22.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 22.12 23:59
Jak w tym roku przebiegły twoje przygotowania do świąt?
czas na wykonanie zadania: 23.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 23.12 23:59
24!
POSTAĆ: Ivar.
ZADANIE: 23.
Nijako. Prócz ubrania wspólnie z Żałość choinki, którą chciała mieć, nie zrobiłem absolutnie nic w kontekście świąt. Jutro natomiast zamierzam pojawić się wcześniej w domu, by pomóc trochę matuli do przygotowań kolacji, więc zapewne wtedy będę miał minimalny wkład w te święta.
Nijako. Prócz ubrania wspólnie z Żałość choinki, którą chciała mieć, nie zrobiłem absolutnie nic w kontekście świąt. Jutro natomiast zamierzam pojawić się wcześniej w domu, by pomóc trochę matuli do przygotowań kolacji, więc zapewne wtedy będę miał minimalny wkład w te święta.
POSTAĆ: Hattori.
Nie jestem najbardziej pomocnym człowiekiem na świecie, ale dokładnie wczoraj pomagałem trochę przy ubieraniu choinki. Okazało się, że mama zgubiła haczyki do bombek, więc trzeba było improwizować z zaplataniem na nich wstążek, co było strasznie wkurwiające, ale no. Poza tym ogarnąłem prezenty, dzisiaj pewnie jeszcze machnę ich pakowanie, chociaż w tym roku jestem jakiś upośledzony z zawijaniem papieru. That's pretty much it.
Nie jestem najbardziej pomocnym człowiekiem na świecie, ale dokładnie wczoraj pomagałem trochę przy ubieraniu choinki. Okazało się, że mama zgubiła haczyki do bombek, więc trzeba było improwizować z zaplataniem na nich wstążek, co było strasznie wkurwiające, ale no. Poza tym ogarnąłem prezenty, dzisiaj pewnie jeszcze machnę ich pakowanie, chociaż w tym roku jestem jakiś upośledzony z zawijaniem papieru. That's pretty much it.
POSTAĆ: Shirshu
ZADANIE: 23
W zasadzie to też nie zrobiłam zbyt wiele. Choinki w tym roku nie ma *patrzy na psa*, więc w zasadzie tylko rozwiesiła lampki na regale. Poza tym oczywiście pakowanie prezentów i dziś robię w domu paluszki do barszczu.
W zasadzie to też nie zrobiłam zbyt wiele. Choinki w tym roku nie ma *patrzy na psa*, więc w zasadzie tylko rozwiesiła lampki na regale. Poza tym oczywiście pakowanie prezentów i dziś robię w domu paluszki do barszczu.
| IN THIS WHOLE WIDE WICKED WORLD THE ONLY THING YOU HAVE TO BE AFRAID OF IS ME |
POSTAĆ: Murayama Hanaa
To moje pierwsze święta poza domem (poza Polską, lolz), więc mój wkład w ich organizację skończył się na zrobieniu ciasta na zimno. Są ludzie, którzy aż się pchali do organizacji pracowniczej wigilii, więc to właśnie im zostało powierzone to zadanie.
To moje pierwsze święta poza domem (poza Polską, lolz), więc mój wkład w ich organizację skończył się na zrobieniu ciasta na zimno. Są ludzie, którzy aż się pchali do organizacji pracowniczej wigilii, więc to właśnie im zostało powierzone to zadanie.
POSTAĆ: Shogo
Ostatnimi czasy - zazwyczaj moja rola sprowadza się do finansów
Ale, jak tylko pojawiam się w rodzinnym domu, to tradycyjnie, równie tradycyjną sałatkę warzywną działam. Zresztą, jak większość sałatek, jakie pojawiać się mają na stole (może dlatego. że uwielbiam je jeść).
W łapki też wpada mi pakowanie prezentów, a po kolacji, obowiązkowo leżenie i/lub zasypianie przy rozpalonym kominku (najlepsza część świąt).
Ostatnimi czasy - zazwyczaj moja rola sprowadza się do finansów
Ale, jak tylko pojawiam się w rodzinnym domu, to tradycyjnie, równie tradycyjną sałatkę warzywną działam. Zresztą, jak większość sałatek, jakie pojawiać się mają na stole (może dlatego. że uwielbiam je jeść).
W łapki też wpada mi pakowanie prezentów, a po kolacji, obowiązkowo leżenie i/lub zasypianie przy rozpalonym kominku (najlepsza część świąt).
You don’t choose your demons,
but you do decide who owns who.
but you do decide who owns who.
POSTAĆ: Eri
Zamówiłam sobie prezenty w postaci książek i mang... I to w sumie tyle.
Zamówiłam sobie prezenty w postaci książek i mang... I to w sumie tyle.
POSTAĆ: Jiro
Przytargałem najcięższe zakupy do domu żeby nikt inny nie musiał nic nosić, dziś zrobię ciasto marchewkowe, a jutro świąteczne ciastka w wilczki i gwiazdki.
No i najważniejsze, zdążyłem się już pokłócić o byle co (wielka wojna o farsz do pierogów), więc oficjalnie zaczęły się święta.
Przytargałem najcięższe zakupy do domu żeby nikt inny nie musiał nic nosić, dziś zrobię ciasto marchewkowe, a jutro świąteczne ciastka w wilczki i gwiazdki.
No i najważniejsze, zdążyłem się już pokłócić o byle co (wielka wojna o farsz do pierogów), więc oficjalnie zaczęły się święta.
Hattori Heizō, Warui Shin'ya and Munehira Aoi szaleją za tym postem.
POSTAĆ: Tetsu
Aktualnie otwieram okno żeby szyb nie roz... jak mnie żywcem do nieba wezmą za cierpliwość do ojca, który jest tak zajęty sprzątaniem swojego syfu, że aż wcale.
A poza tym od czasów mojego wcielenia w starożytnym Egipcie niewiele się zmieniło - jestem wołem pociągowym od wszystkiego.
Mam tylko nadzieję, że eksperymentalny Marcinek mi wyszedł bo chciałabym przed śmiercią zjeść coś luksusowego.
Aktualnie otwieram okno żeby szyb nie roz... jak mnie żywcem do nieba wezmą za cierpliwość do ojca, który jest tak zajęty sprzątaniem swojego syfu, że aż wcale.
A poza tym od czasów mojego wcielenia w starożytnym Egipcie niewiele się zmieniło - jestem wołem pociągowym od wszystkiego.
Mam tylko nadzieję, że eksperymentalny Marcinek mi wyszedł bo chciałabym przed śmiercią zjeść coś luksusowego.
Munehira Aoi ubóstwia ten post.
POSTAĆ: Nakao Yori
Robiliśmy pierogi przez cały dzień, cheers.
Robiliśmy pierogi przez cały dzień, cheers.
POSTAĆ: Hayate
Kupiłam prezenty, a potem zrobiłam sobie zapasy jedzenia w Biedrze na długi weekend, bo nie obchodzę świąt.
Kupiłam prezenty, a potem zrobiłam sobie zapasy jedzenia w Biedrze na długi weekend, bo nie obchodzę świąt.
maj 2038 roku