First topic message reminder :
Wraz z rozpoczęciem grudnia rozpoczyna się też magia czekania na święta Bożego Narodzenia; na upragnione prezenty, ubieranie drzewka, przystrajanie salonu i pieczenie ciast. Na klimat, który pojawia się raz do roku w błysku kolorowych lampek i przy muzyce, którą zna każdy.
Tradycją stało się już, aby do tego szczególnego momentu odliczać wraz z adwentowym kalendarzem, a my nie mogliśmy odpuścić, by przepadła cała zabawa związana z otwieraniem poszczególnych okienek. ❤️
Zapraszamy Was więc do wspólnego odliczania i odkrywania smaczków, które kryją się pod numerkami haraedowego kalendarza adwentowego!
- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte to, co znajduje się pod danym numerkiem.
- Niektóre będą skrywały same nagrody, inne - zadania, które będzie trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Odbieranie nagród ma miejsce w tym temacie za pomocą udostępnionego kodu.
- Otworzenie numerka przypada na jednego użytkownika, tak więc bez znaczenia ile multikont posiadacie - nie można otworzyć kilka razy.
- Nieodebrany numerek przepada.
- Zdobyte Punkty Fabularne oraz nagrody należy zgłosić hurtowo w temacie z aktualizacją identyfikatora. Najszybciej można to zrobić 24 grudnia.
Za pomocą poniższego kodu odbieracie nagrody.
W polu "zadanie" należy umieścić link bądź tekst będący dowodem na realizację zadania. Jeżeli danego dnia nie pojawi się zadanie, tylko sama nagroda, pole należy pozostawić puste.
Kalendarz adwentowy
Wraz z rozpoczęciem grudnia rozpoczyna się też magia czekania na święta Bożego Narodzenia; na upragnione prezenty, ubieranie drzewka, przystrajanie salonu i pieczenie ciast. Na klimat, który pojawia się raz do roku w błysku kolorowych lampek i przy muzyce, którą zna każdy.
Tradycją stało się już, aby do tego szczególnego momentu odliczać wraz z adwentowym kalendarzem, a my nie mogliśmy odpuścić, by przepadła cała zabawa związana z otwieraniem poszczególnych okienek. ❤️
Zapraszamy Was więc do wspólnego odliczania i odkrywania smaczków, które kryją się pod numerkami haraedowego kalendarza adwentowego!
Zasady
- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte to, co znajduje się pod danym numerkiem.
- Niektóre będą skrywały same nagrody, inne - zadania, które będzie trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Odbieranie nagród ma miejsce w tym temacie za pomocą udostępnionego kodu.
- Otworzenie numerka przypada na jednego użytkownika, tak więc bez znaczenia ile multikont posiadacie - nie można otworzyć kilka razy.
- Nieodebrany numerek przepada.
- Zdobyte Punkty Fabularne oraz nagrody należy zgłosić hurtowo w temacie z aktualizacją identyfikatora. Najszybciej można to zrobić 24 grudnia.
Kod
Za pomocą poniższego kodu odbieracie nagrody.
- Kod:
[b]POSTAĆ:[/b]
[b]ZADANIE:[/b]
W polu "zadanie" należy umieścić link bądź tekst będący dowodem na realizację zadania. Jeżeli danego dnia nie pojawi się zadanie, tylko sama nagroda, pole należy pozostawić puste.
Napisz ciekawostkę o Świętach Bożego Narodzenia!
nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 01.12, 23:59
czas na wykonanie zadania: 01.12, 23:59
Podziel się swoją ulubioną świąteczną piosenką i powiedz, dlaczego jest twoim faworytem!
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 02.12, 23:59
czas na wykonanie zadania: 02.12, 23:59
5 PF
czas na odebranie
nagrody: 03.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 03.12 23:59
Opisz najmilsze wspomnienie z dzieciństwa związane ze świętami.
czas na wykonanie zadania: 04.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 04.12 23:59
Jakie świąteczne danie
jest twoim ulubionym i dlaczego?
czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
jest twoim ulubionym i dlaczego?
czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
Jednorazowy amulet z niewyraźnym znakami (+20 do wyniku przy rzucie na wybraną umiejętność).
czas na odebranie
nagrody: 06.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 06.12 23:59
Napisz coś miłego i związanego ze świętami Bożego Narodzenia osobie po prawej od ciebie w ostatnich zalogowanych!
czas na wykonanie zadania: 07.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 07.12 23:59
Święta za pasem, więc czas na ogarnięcie choinki. Narysuj udekorowane drzewko w sketchtoyu!
czas na wykonanie zadania: 08.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 08.12 23:59
Napisz coś związanego
ze Świętami zaczynającego się na pierwszą literę imienia twojej postaci (bądź twojego prawdziwego)!
nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 09.12 23:59
ze Świętami zaczynającego się na pierwszą literę imienia twojej postaci (bądź twojego prawdziwego)!
czas na wykonanie zadania: 09.12 23:59
5 PF
czas na odebranie
nagrody: 10.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 10.12 23:59
Za co lubisz zimę?
czas na odebranie nagrody: 11.12 23:59
czas na odebranie nagrody: 11.12 23:59
Bez obciachowego swetra na wigilijnej kolacji święta to nie to samo. Jak wygląda twój?
czas na odebranie nagrody: 12.12 23:59
czas na odebranie nagrody: 12.12 23:59
Napisz coś o swoim ulubionym, świątecznym filmie! Bo na pewno taki masz, prawda?
czas na odebranie
nagrody: 13.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 13.12 23:59
Świeca. Jej zapalenie daje ochronę przed wszelakimi yūrei oraz yōkai na czas 2 postów.
czas na odebranie
nagrody: 14.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 14.12 23:59
Są w czasie świąt kwestie ważne i ważniejsze, a odpowiedź na to pytanie zdecydowanie kwalifikuje się do ważniejszych.
czas na wykonanie zadania: 15.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 15.12 23:59
Zabawmy się w gdybanie! Cóż takiego podarowałbyś na prezent osobie znajdującej się po twojej lewej stronie w ostatnio zalogowanych?
czas na wykonanie zadania: 16.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 16.12 23:59
5 PF
czas na odebranie nagrody: 17.12 23:59
czas na odebranie nagrody: 17.12 23:59
Stwórz dla siebie świąteczny avatar lub podpis, aby podkreślić klimat.
czas na wykonanie zadania: 18.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 18.12 23:59
Pokoloruj obrazek.
czas na wykonanie zadania: 19.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 19.12 23:59
Święta to również zapachy. Powiedz, jaki zapach kojarzy ci się ze świętami? I jaki jest twój ulubiony, świąteczny zapach?
czas na wykonanie zadania: 20.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 20.12 23:59
Choinka żywa czy sztuczna?!
czas na wykonanie zadania: 21.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 21.12 23:59
Pisząc list do świętego Mikołaja jakiego prezentu sobie zażyczysz?
czas na wykonanie zadania: 22.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 22.12 23:59
Jak w tym roku przebiegły twoje przygotowania do świąt?
czas na wykonanie zadania: 23.12 23:59
czas na wykonanie zadania: 23.12 23:59
24!
Hattori Heizō, Ye Lian, Munehira Aoi, Tetsu Senzaki and Shogo Tomomi szaleją za tym postem.
Touya Kiryuu ubóstwia ten post.
Touya Kiryuu ubóstwia ten post.
Okienko 13
Napisz coś o swoim ulubionym, świątecznym filmie! Bo na pewno taki masz, prawda?
czas na odebranie nagrody: 13.12 23:59
POSTAĆ: Aoi
ZADANIE: 13
„How the Grinch Stole Christmas” i nikogo to nie powinno dziwić. Uwielbiam kreację postaci Grincha, to jak został odegrany przez Jim'a, ruch kamery, to jak bardzo tandetnie momentami ten film wygląda teraz, bo wcale dobrze się nie starzeje, a zarazem jak wysoce rozwiniętej technologii użyto, aby w 2000 totalnie opadły ludziom szczeny. Grinch jest kultowy i Grinch jest miłością. I dodatkowo jest strasznie smutną historią; bo początkowo patrzymy na niego tylko przez pryzmat tego, jak traktuje innych, dopiero później odkrywając, jak sam był traktowany i co tego zatwardziałego szkłożercę w życiu spotkało. Przytulam najlepszego włochatego, zielonego i śmierdzącego cebulą Ktosia mocno do serduszka w każde święta.
„How the Grinch Stole Christmas” i nikogo to nie powinno dziwić. Uwielbiam kreację postaci Grincha, to jak został odegrany przez Jim'a, ruch kamery, to jak bardzo tandetnie momentami ten film wygląda teraz, bo wcale dobrze się nie starzeje, a zarazem jak wysoce rozwiniętej technologii użyto, aby w 2000 totalnie opadły ludziom szczeny. Grinch jest kultowy i Grinch jest miłością. I dodatkowo jest strasznie smutną historią; bo początkowo patrzymy na niego tylko przez pryzmat tego, jak traktuje innych, dopiero później odkrywając, jak sam był traktowany i co tego zatwardziałego szkłożercę w życiu spotkało. Przytulam najlepszego włochatego, zielonego i śmierdzącego cebulą Ktosia mocno do serduszka w każde święta.
Warui Shin'ya, Seiwa-Genji Enma and Touya Kiryuu szaleją za tym postem.
POSTAĆ: Eri
No to od razu zarzucę kanałem studia, które stworzyło animacje...
ANIMACJA KLAUS Z 2019. Nie wiem czy jest dostępna na Netflixie - ale co roku ją wrzucają na nowo do obejrzenia. Prosta w historii - tylko, że ta historia jest właśnie bardzo dobrze zrealizowana i poprowadzona. Jest bardziej pretekstem, są rzeczy które trzeba przyjąć na wiarę, ale wcale to nie przeszkadza. Nadęty bananowy dzieciak jest wysłany do pracy w poczcie gdzieś, gdzie nikt nie chce pracować - jego zadaniem jest dostarczenie określonej liczby listów, aby móc wrócić i cieszyć się z powrotem dostępem do majątku rodziców. Na miejscu się okazuje, że ludzie w tym miasteczku nie chcą wysyłać listów, bo nie czują takiej potrzeby - więc cała sprawa komplikuje się jeszcze bardziej, nie tylko przez ogólnie mroźny i ciężki do funkcjonowania klimat, ale i przez niechętnych i zgorzkniałych ludzi.
Do tego w kwestii samej realizacji produkcyjnej - jest ona wykonana w 3D, ALE (o czym więcej na filmikach studia), nałożono na nie tekstury 2D, aby nadać właśnie ten piękny klimat i efekt, który idzie za animacjami tradycyjnie rysowanymi.
ANIMACJA KLAUS Z 2019. Nie wiem czy jest dostępna na Netflixie - ale co roku ją wrzucają na nowo do obejrzenia. Prosta w historii - tylko, że ta historia jest właśnie bardzo dobrze zrealizowana i poprowadzona. Jest bardziej pretekstem, są rzeczy które trzeba przyjąć na wiarę, ale wcale to nie przeszkadza. Nadęty bananowy dzieciak jest wysłany do pracy w poczcie gdzieś, gdzie nikt nie chce pracować - jego zadaniem jest dostarczenie określonej liczby listów, aby móc wrócić i cieszyć się z powrotem dostępem do majątku rodziców. Na miejscu się okazuje, że ludzie w tym miasteczku nie chcą wysyłać listów, bo nie czują takiej potrzeby - więc cała sprawa komplikuje się jeszcze bardziej, nie tylko przez ogólnie mroźny i ciężki do funkcjonowania klimat, ale i przez niechętnych i zgorzkniałych ludzi.
Do tego w kwestii samej realizacji produkcyjnej - jest ona wykonana w 3D, ALE (o czym więcej na filmikach studia), nałożono na nie tekstury 2D, aby nadać właśnie ten piękny klimat i efekt, który idzie za animacjami tradycyjnie rysowanymi.
Seiwa-Genji Enma and Munehira Aoi szaleją za tym postem.
POSTAĆ: Kitamuro Amaya
ZADANIE: 12
Love Actually - tak, tak, robaczki, TO WŁAŚNIE MIŁOŚĆ ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Film opowiada kilka niezależnych od siebie miłosnych historii, które mają swój finał właśnie w święta. Nie chodzi tu tylko o miłość faceta do laski ale naprawdę po prostu o miłość - ojca do syna, też tę bardziej platoniczną, miłość do kariery, dziecięcą :D Prócz humoru można podziwiać kocie ruchy Hugha Granta więc warto zainteresować się filmem bo jest dobry :D
ZADANIE: 12
Love Actually - tak, tak, robaczki, TO WŁAŚNIE MIŁOŚĆ ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Film opowiada kilka niezależnych od siebie miłosnych historii, które mają swój finał właśnie w święta. Nie chodzi tu tylko o miłość faceta do laski ale naprawdę po prostu o miłość - ojca do syna, też tę bardziej platoniczną, miłość do kariery, dziecięcą :D Prócz humoru można podziwiać kocie ruchy Hugha Granta więc warto zainteresować się filmem bo jest dobry :D
Warui Shin'ya ubóstwia ten post.
POSTAĆ: Shin.
ZADANIE: 13.
Podepnę się pod to:
Bo kocham Grincha, chociaż dobre 25 lat się przed nim wzbraniałam i nie chciałam obejrzeć sądząc, że to jakiś gniot. Tymczasem był filmem, który nie dość, że mnie skichał ze śmiechu to dodatkowo miał naprawdę super morał na samym finiszu. W tym roku też zmuszę rodzinę to odhaczenia tego tytułu; jest obowiązkowy na mojej liście świątecznej.
ZADANIE: 13.
Podepnę się pod to:
Munehira Aoi napisał:„How the Grinch Stole Christmas” i nikogo to nie powinno dziwić. Uwielbiam kreację postaci Grincha, to jak został odegrany przez Jim'a, ruch kamery, to jak bardzo tandetnie momentami ten film wygląda teraz, bo wcale dobrze się nie starzeje, a zarazem jak wysoce rozwiniętej technologii użyto, aby w 2000 totalnie opadły ludziom szczeny. Grinch jest kultowy i Grinch jest miłością. I dodatkowo jest strasznie smutną historią; bo początkowo patrzymy na niego tylko przez pryzmat tego, jak traktuje innych, dopiero później odkrywając, jak sam był traktowany i co tego zatwardziałego szkłożercę w życiu spotkało. Przytulam najlepszego włochatego, zielonego i śmierdzącego cebulą Ktosia mocno do serduszka w każde święta.
Bo kocham Grincha, chociaż dobre 25 lat się przed nim wzbraniałam i nie chciałam obejrzeć sądząc, że to jakiś gniot. Tymczasem był filmem, który nie dość, że mnie skichał ze śmiechu to dodatkowo miał naprawdę super morał na samym finiszu. W tym roku też zmuszę rodzinę to odhaczenia tego tytułu; jest obowiązkowy na mojej liście świątecznej.
Munehira Aoi ubóstwia ten post.
POSTAĆ: Nakao Yori
Zadanie: 13
...........Rudolf. Pierwsza, animowana cześć Rudolfa hah. Miałam na płycie i oglądałam w kółko, toteż zapadł mi w pamięć razem z piosenkami po dziś dzień. Druga, CGI część była przerażająca tho-
Zadanie: 13
...........Rudolf. Pierwsza, animowana cześć Rudolfa hah. Miałam na płycie i oglądałam w kółko, toteż zapadł mi w pamięć razem z piosenkami po dziś dzień. Druga, CGI część była przerażająca tho-
Kitamuro Eri napisał:POSTAĆ: Eri
TEŻ KOCHAM KLAUSA. Totalnie must watch dla każdego, kto jeszcze tego nie widział. Aczkolwiek...
POSTAĆ: Enm
Krampus z 2015. KOCHAM. Jest to cudowna mieszanka horroru, komedii i pastiszu. Wiele scen jest przerysowanych, jak chociażby początkowa sekwencja w sklepie. Poruszane są też ciekawe tematy jak chociażby kiedy Max pyta ojca dlaczego muszą znosić towarzystwo nielubianej części rodziny. Chyba każdy z nas to zna, prawda? Uśmiechy na siłę przy wigilijnym stole w towarzystwie nielubianej ciotki czy też wujka.
Sceny walki są kiczowate, na myśl przychodzą filmy z lat 90, gdzie nie było jeszcze takich efektów specjalnych jak teraz. I wiecie co? Właśnie za to kocham ten film. Do tego dodajmy końcową scenę i tadam. Film oglądam w każde święta i jeszcze mi się nie znudził.
maj 2038 roku