KALENDARZ ADWENTOWY - Page 25
Haraedo

Join the forum, it's quick and easy

Haraedo
Haraedo
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Haraedo

01.12.22 12:50
First topic message reminder :

Kalendarz adwentowy

Wraz z rozpoczęciem grudnia rozpoczyna się też magia czekania na święta Bożego Narodzenia; na upragnione prezenty, ubieranie drzewka, przystrajanie salonu i pieczenie ciast. Na klimat, który pojawia się raz do roku w błysku kolorowych lampek i przy muzyce, którą zna każdy.

Tradycją stało się już, aby do tego szczególnego momentu odliczać wraz z adwentowym kalendarzem, a my nie mogliśmy odpuścić, by przepadła cała zabawa związana z otwieraniem poszczególnych okienek. ❤️

Zapraszamy Was więc do wspólnego odliczania i odkrywania smaczków, które kryją się pod numerkami haraedowego kalendarza adwentowego!

Zasady

- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte to, co znajduje się pod danym numerkiem.
- Niektóre będą skrywały same nagrody, inne - zadania, które będzie trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Odbieranie nagród ma miejsce w tym temacie za pomocą udostępnionego kodu.
- Otworzenie numerka przypada na jednego użytkownika, tak więc bez znaczenia ile multikont posiadacie - nie można otworzyć kilka razy.
- Nieodebrany numerek przepada.
- Zdobyte Punkty Fabularne oraz nagrody należy zgłosić hurtowo w temacie z aktualizacją identyfikatora. Najszybciej można to zrobić 24 grudnia.

Kod

Za pomocą poniższego kodu odbieracie nagrody.

Kod:
[b]POSTAĆ:[/b]
[b]ZADANIE:[/b]

W polu "zadanie" należy umieścić link bądź tekst będący dowodem na realizację zadania. Jeżeli danego dnia nie pojawi się zadanie, tylko sama nagroda, pole należy pozostawić puste.

Napisz ciekawostkę o Świętach Bożego Narodzenia!

nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 01.12, 23:59
Podziel się swoją ulubioną świąteczną piosenką i powiedz, dlaczego jest twoim faworytem!

nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 02.12, 23:59
5 PF

czas na odebranie
nagrody: 03.12 23:59
Opisz najmilsze wspomnienie z dzieciństwa związane ze świętami.

czas na wykonanie zadania: 04.12 23:59
Jakie świąteczne danie
jest twoim ulubionym i dlaczego?

czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
Jednorazowy amulet z niewyraźnym znakami (+20 do wyniku przy rzucie na wybraną umiejętność).

czas na odebranie
nagrody: 06.12 23:59
Napisz coś miłego i związanego ze świętami Bożego Narodzenia osobie po prawej od ciebie w ostatnich zalogowanych!

czas na wykonanie zadania: 07.12 23:59
Święta za pasem, więc czas na ogarnięcie choinki. Narysuj udekorowane drzewko w sketchtoyu!

czas na wykonanie zadania: 08.12 23:59
Napisz coś związanego
ze Świętami zaczynającego się na pierwszą literę imienia twojej postaci (bądź twojego prawdziwego)!

nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 09.12 23:59
5 PF

czas na odebranie
nagrody: 10.12 23:59
Za co lubisz zimę?

czas na odebranie nagrody: 11.12 23:59
Bez obciachowego swetra na wigilijnej kolacji święta to nie to samo. Jak wygląda twój?

czas na odebranie nagrody: 12.12 23:59
Napisz coś o swoim ulubionym, świątecznym filmie! Bo na pewno taki masz, prawda?

czas na odebranie
nagrody: 13.12 23:59
Świeca. Jej zapalenie daje ochronę przed wszelakimi yūrei oraz yōkai na czas 2 postów.

czas na odebranie
nagrody: 14.12 23:59
Są w czasie świąt kwestie ważne i ważniejsze, a odpowiedź na to pytanie zdecydowanie kwalifikuje się do ważniejszych.

czas na wykonanie zadania: 15.12 23:59
Zabawmy się w gdybanie! Cóż takiego podarowałbyś na prezent osobie znajdującej się po twojej lewej stronie w ostatnio zalogowanych?

czas na wykonanie zadania: 16.12 23:59
5 PF

czas na odebranie nagrody: 17.12 23:59
Stwórz dla siebie świąteczny avatar lub podpis, aby podkreślić klimat.

czas na wykonanie zadania: 18.12 23:59
Pokoloruj obrazek.

czas na wykonanie zadania: 19.12 23:59
Święta to również zapachy. Powiedz, jaki zapach kojarzy ci się ze świętami? I jaki jest twój ulubiony, świąteczny zapach?

czas na wykonanie zadania: 20.12 23:59
Choinka żywa czy sztuczna?!

nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 21.12 23:59
Pisząc list do świętego Mikołaja jakiego prezentu sobie zażyczysz?

czas na wykonanie zadania: 22.12 23:59
Jak w tym roku przebiegły twoje przygotowania do świąt?

czas na wykonanie zadania: 23.12 23:59

24!

Ostatnio zmieniony przez Haraedo dnia 06.12.22 1:13, w całości zmieniany 4 razy
Haraedo

Tetsu Senzaki

13.12.22 19:05
POSTAĆ: Tetsu Senzaki
ZADANIE: 13

Nie będę was dłużej gnębić wzmiankami o Kevinie i zaproponuję coś innego.
A mianowicie, starego jak węgiel Family Mana z nie mniej memicznym Nicolasem Cagem. Gdybyście się zastanawiali, jak by to było w prawdziwym życiu obudzić się na sesji-niespodziance, z relką (a raczej kilkoma rodzinnymi relkami) o które nie prosiliście a co gorsza - NIE CHCIELIŚCIE - to myślę, że tak to by właśnie wyglądało.
Ale morał jest taki, że fabułki na spontanie nadal są najlepsze i aż żal rzyć ściska jak pora zrobić /eot :heart1:
Tetsu Senzaki

Seiwa-Genji Enma ubóstwia ten post.

Shogo Tomomi

13.12.22 19:20
POSTAĆ: Shogo

A ja nie zawaham się użyć tego imienia i tej kultowej pozycji Kevina. Może jest w tym jakieś zaklęcie, że się za każdym razem odświeża i choćby się chciało - mimo upływu lat - bawi, chociaż - inne aspekty całości wywołują śmiech.
Czasem się czuje, ze to jakaś cząstka, wpisana w kulturę i niedługo - będzie wymieniana wśród świątecznych tradycji.
Shogo Tomomi

Seiwa-Genji Enma and Tetsu Senzaki szaleją za tym postem.

Minoru Yoshida
13.12.22 20:04
POSTAĆ: Ivar Hansen.
ZADANIE: 13.

Naprawdę starałem się znaleźć jakikolwiek film świąteczny, który oglądałem, a jest w jakiś sposób przeze mnie lubiany. Z uwagi na to, że okres świąteczny nigdy nie kojarzył mi się szczególnie dobrze, a też nie przepadam oglądać filmów z nim związane. Jedyną obejrzaną produkcją jest Kevin Sam w domu, ale go nie uznam za ulubieńca. Dlatego zarzucę tu innym filmem, który jak najbardziej kojarzy mi się z okresem świąteczno-zimowym, a jest to Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i Stara Szafa. Pamiętam, że za dzieciaka zawsze oglądaliśmy to z rodziną na jakimś kanale w telewizji, nie pamiętam dokładnie którym, właśnie w okolicy świąt albo nawet w jego pierwszych dniach. Mam do tego filmu pewien sentyment tak w sumie i zawsze miło mi się wspomina ten czas. Również pamiętam, że wtedy także oglądaliśmy Charlie i Fabryka Czekolady na płycie, a tam jest motyw przedświąteczny oraz strikte wigilijny i również mogę śmiało powiedzieć, że jest to jeden z lubianych przeze mnie filmów świąteczno-zimowych. Może niebawem sobie włączę oba te film, bo naprawdę dawno ich nie oglądałem.

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 25 EHjauEm
Minoru Yoshida

Seiwa-Genji Enma ubóstwia ten post.

Saga-Genji Hayate

13.12.22 20:35
POSTAĆ: Hayate

Cóż, nie oglądam świątecznych filmów (tym bardziej bajek, bo 99% z nich jest robiona na siłę i wychodzą gnioty), poza trochę starszym ode mnie Kevinem, ale tylko pierwsza i druga część - kolejne im kompletnie nie wyszły. Patrzenie na młodocianego psychopatę jakoś nigdy mi się nie nudzi, kibicuję mu całym serduszkiem, licząc, że może któregoś dnia puszczą jakąś zaginioną wersję alternatywną, w której dokona morderstwa na tych dwóch włamywaczach. W połączeniu z zapachem obieranych do seansu mandarynek od razu się taka świąteczna atmosfera robi.
Saga-Genji Hayate

Seiwa-Genji Enma and Tetsu Senzaki szaleją za tym postem.

Hecate Black

13.12.22 23:06
POSTAĆ: Shirshu

No i tu jest problem, bo nie mam żadnego świątecznego ulubionego filmu. W zasadzie to w ogóle ich nie oglądam, jak tak teraz myślę... nawet Kevina obejrzałam dopiero w tym roku. Jedyne co w miarę kojarzę, że oglądam bliżej świąt to... Gremliny Rozrabiają. xD Film jest stary jak świat, ale pamiętam, że pierwszy raz go oglądałam chyba właśnie jakoś w okolicach wigilii, jak byłam jeszcze małym szczylem. Dość osobliwy wybór, wiem, ale zawsze miał w sobie coś, co mnie interesowało. Już wtedy lubiłam różne dzikie stwory i innego tego typu potworki. Jak tak teraz o tym myślę, to chyba czas odświeżyć pamięć i przedświątecznie obejrzeć wszystkie części Gremlinów. KALENDARZ ADWENTOWY - Page 25 1019241207

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 25 Dbxp57j-dedbb91a-6777-42a9-adb3-e1e58d0c1967.png?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzNhN2E1NDllLTIwOGItNDRiOS04NTAwLTE2NzY3NGI0YTY2NlwvZGJ4cDU3ai1kZWRiYjkxYS02Nzc3LTQyYTktYWRiMy1lMWU1OGQwYzE5NjcucG5nIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0
| IN THIS WHOLE WIDE WICKED WORLD THE ONLY THING YOU HAVE TO BE AFRAID OF IS ME |
Hecate Black

Tetsu Senzaki ubóstwia ten post.

Nakajima Haru

13.12.22 23:35
POSTAĆ: Haru

Prawdziwym świątecznym filmem dla mnie jest Obcy, tam też są przecież wigilijnie niezapowiedziani goście i nikt nie zmieni mojego zdania. Ale z takich typowych, to Upalne Święta. Są zwierzątka? Są. Nie ma kijowego śniegu? Przeważnie nie. Laska rzuca dupka i najpierw odnajduje siebie, a potem uroczego słonia? Dokładnie. 10/10, lubię sobie oglądać to częściej niż mogę to przyznać. No i Kevin, nie tyle z nostalgii, ale z chorej satysfakcji dręczenia nim rodziny, która go nie znosi ale są święta, więc nie mogą odmówić KALENDARZ ADWENTOWY - Page 25 3661588059

here we are
i'm kneeling at your altar
i'm down here on my knees
take me to your sweet oblivion
Nakajima Haru

Tetsu Senzaki ubóstwia ten post.

Haraedo

14.12.22 2:04
Okienko  14

Trzynastego grudnia obchodziliśmy święto Łucji! Z tej okazji każdy z was otrzyma:

nagroda: Świecę. Jej zapalenie daje wam ochronę przed wszelakimi yurei oraz yokai do kategorii B na czas 2 postów.
czas na odebranie nagrody: 14.12 23:59
Haraedo
Hasegawa Jirō

14.12.22 2:09
POSTAĆ: Jiro
ZADANIE: 14

Hasegawa Jirō
Shiba Ookami

14.12.22 2:24
POSTAĆ: Shiba Ookami

Ostatnio zmieniony przez Shiba Ookami dnia 14.12.22 2:28, w całości zmieniany 1 raz
Shiba Ookami
Isayama Shūsei

14.12.22 2:28
POSTAĆ: Shusei

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 25 OhNAW5L
Isayama Shūsei
Sponsored content
maj 2038 roku