KALENDARZ ADWENTOWY - Page 39
Haraedo

Join the forum, it's quick and easy

Haraedo
Haraedo
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Haraedo

Czw 1 Gru - 12:50
First topic message reminder :

Kalendarz adwentowy

Wraz z rozpoczęciem grudnia rozpoczyna się też magia czekania na święta Bożego Narodzenia; na upragnione prezenty, ubieranie drzewka, przystrajanie salonu i pieczenie ciast. Na klimat, który pojawia się raz do roku w błysku kolorowych lampek i przy muzyce, którą zna każdy.

Tradycją stało się już, aby do tego szczególnego momentu odliczać wraz z adwentowym kalendarzem, a my nie mogliśmy odpuścić, by przepadła cała zabawa związana z otwieraniem poszczególnych okienek. ❤️

Zapraszamy Was więc do wspólnego odliczania i odkrywania smaczków, które kryją się pod numerkami haraedowego kalendarza adwentowego!

Zasady

- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte to, co znajduje się pod danym numerkiem.
- Niektóre będą skrywały same nagrody, inne - zadania, które będzie trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Odbieranie nagród ma miejsce w tym temacie za pomocą udostępnionego kodu.
- Otworzenie numerka przypada na jednego użytkownika, tak więc bez znaczenia ile multikont posiadacie - nie można otworzyć kilka razy.
- Nieodebrany numerek przepada.
- Zdobyte Punkty Fabularne oraz nagrody należy zgłosić hurtowo w temacie z aktualizacją identyfikatora. Najszybciej można to zrobić 24 grudnia.

Kod

Za pomocą poniższego kodu odbieracie nagrody.

Kod:
[b]POSTAĆ:[/b]
[b]ZADANIE:[/b]

W polu "zadanie" należy umieścić link bądź tekst będący dowodem na realizację zadania. Jeżeli danego dnia nie pojawi się zadanie, tylko sama nagroda, pole należy pozostawić puste.

Napisz ciekawostkę o Świętach Bożego Narodzenia!

nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 01.12, 23:59
Podziel się swoją ulubioną świąteczną piosenką i powiedz, dlaczego jest twoim faworytem!

nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 02.12, 23:59
5 PF

czas na odebranie
nagrody: 03.12 23:59
Opisz najmilsze wspomnienie z dzieciństwa związane ze świętami.

czas na wykonanie zadania: 04.12 23:59
Jakie świąteczne danie
jest twoim ulubionym i dlaczego?

czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
Jednorazowy amulet z niewyraźnym znakami (+20 do wyniku przy rzucie na wybraną umiejętność).

czas na odebranie
nagrody: 06.12 23:59
Napisz coś miłego i związanego ze świętami Bożego Narodzenia osobie po prawej od ciebie w ostatnich zalogowanych!

czas na wykonanie zadania: 07.12 23:59
Święta za pasem, więc czas na ogarnięcie choinki. Narysuj udekorowane drzewko w sketchtoyu!

czas na wykonanie zadania: 08.12 23:59
Napisz coś związanego
ze Świętami zaczynającego się na pierwszą literę imienia twojej postaci (bądź twojego prawdziwego)!

nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 09.12 23:59
5 PF

czas na odebranie
nagrody: 10.12 23:59
Za co lubisz zimę?

czas na odebranie nagrody: 11.12 23:59
Bez obciachowego swetra na wigilijnej kolacji święta to nie to samo. Jak wygląda twój?

czas na odebranie nagrody: 12.12 23:59
Napisz coś o swoim ulubionym, świątecznym filmie! Bo na pewno taki masz, prawda?

czas na odebranie
nagrody: 13.12 23:59
Świeca. Jej zapalenie daje ochronę przed wszelakimi yūrei oraz yōkai na czas 2 postów.

czas na odebranie
nagrody: 14.12 23:59
Są w czasie świąt kwestie ważne i ważniejsze, a odpowiedź na to pytanie zdecydowanie kwalifikuje się do ważniejszych.

czas na wykonanie zadania: 15.12 23:59
Zabawmy się w gdybanie! Cóż takiego podarowałbyś na prezent osobie znajdującej się po twojej lewej stronie w ostatnio zalogowanych?

czas na wykonanie zadania: 16.12 23:59
5 PF

czas na odebranie nagrody: 17.12 23:59
Stwórz dla siebie świąteczny avatar lub podpis, aby podkreślić klimat.

czas na wykonanie zadania: 18.12 23:59
Pokoloruj obrazek.

czas na wykonanie zadania: 19.12 23:59
Święta to również zapachy. Powiedz, jaki zapach kojarzy ci się ze świętami? I jaki jest twój ulubiony, świąteczny zapach?

czas na wykonanie zadania: 20.12 23:59
Choinka żywa czy sztuczna?!

nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 21.12 23:59
Pisząc list do świętego Mikołaja jakiego prezentu sobie zażyczysz?

czas na wykonanie zadania: 22.12 23:59
Jak w tym roku przebiegły twoje przygotowania do świąt?

czas na wykonanie zadania: 23.12 23:59

24!

Ostatnio zmieniony przez Haraedo dnia Wto 6 Gru - 1:13, w całości zmieniany 4 razy
Haraedo

Tetsu Senzaki

Wto 20 Gru - 14:14
POSTAĆ: Tetsu Senzaki
ZADANIE: 20

Pomarańcze nabijane goździkami - najładniejsza świąteczna ozdoba, przy robieniu której można sobie rozwalić palce bardziej niż przy czymkolwiek innym. A po świętach uczynić recykling i po prostu je zjeść.
Tetsu Senzaki
Hattori Heizō

Wto 20 Gru - 15:16
POSTAĆ: Hattori.
ZADANIE: 20.

W sumie też zapach świeżej choinki. I jeszcze mandarynek, bo zawsze wszyscy je wpierdalają w tym okresie, choć one są takie bardziej zimowe ogółem. I mniej przyjemny zapach przyrządzanego kompotu z suszu, bo jest jakiś taki dominujący, a u mnie w domu rodzice i dziadkowie lubią to paskudztwo. Także tak. KALENDARZ ADWENTOWY - Page 39 1300382754
Hattori Heizō

Raikatsuji Shiimaura ubóstwia ten post.

Hecate Black

Wto 20 Gru - 15:37
POSTAĆ: Shirshu

Z piernikami. Kocham pierniki całym sercem. I ogólnie uwielbiam zapach zimy w powietrzu.

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 39 Dbxp57j-dedbb91a-6777-42a9-adb3-e1e58d0c1967.png?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzNhN2E1NDllLTIwOGItNDRiOS04NTAwLTE2NzY3NGI0YTY2NlwvZGJ4cDU3ai1kZWRiYjkxYS02Nzc3LTQyYTktYWRiMy1lMWU1OGQwYzE5NjcucG5nIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0
| IN THIS WHOLE WIDE WICKED WORLD THE ONLY THING YOU HAVE TO BE AFRAID OF IS ME |
Hecate Black

Shiba Ookami ubóstwia ten post.

Aomine Toshiro

Wto 20 Gru - 16:50
POSTAĆ: Aomine Toshiro

Ze świętami to kojarzył mi się siarczyszysty i zimny zapach powietrza.(Kto wie może mniej śmieci już palą czy coś.) Ale także kiszona kapusta na bigos, czy goździki do ryby po grecku. Moim ulubionym zapachem była świeżo upieczona szarlotka z cynamonem.
Aomine Toshiro
Munehira Aoi

Wto 20 Gru - 17:09
POSTAĆ: Aoi

Pierwszy zapach, jaki przychodzi mi na myśl, to woń mokrej od śniegu psiej sierści. Podczas Świąt, kiedy jeszcze żył mój psiak, jeździł do mojej babci razem z nami; a wiadomo, jak to pies, przed wejściem w gościnę, trzeba się wytarzać porządnie w największej zaspie pod blokiem. Ulubiony zapach ciężko mi nazwać. To ten zapach, który kojarzy się z mieszkaniem babci; codziennością, która miesza się z aromatem gotowanych potraw w kuchni, naczyniami pozawijanymi w pierzynę, żeby ziemniaki, które już się ugotowały, nie wystygły, a przecież wszyscy się jak zawsze spóźniają. Ciągle wpadającym powietrzem z dworu, bo co chwilę ktoś coś wyciągał z balkonu (druga lodówka, bo ta pierwsza jest zawalona żarciem po brzegi już od dobrego tygodnia). O i jeszcze zapach świeżo wyprasowanego i wykrochmalonego na totalną sztywnicę obrusu. Ale musi być tak sztywny, że jak się unosi kolana, to cały brzeg idzie do góry razem z nimi, bo się o nie opiera i człowiek się boi, że go za chwilę niechcący złamie KALENDARZ ADWENTOWY - Page 39 1300382754

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 39 0YAOCnr
Munehira Aoi

Hattori Heizō ubóstwia ten post.

Kitamuro Eri

Wto 20 Gru - 17:36
POSTAĆ: Eri

Nie mam za bardzo stricte skojarzeń po zapachach, bo ich nie pamiętam, ale tak teraz moim ulubionym zapachem stanowczo jest piernik i pomarańcze nakute goździkami.

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 39 P2Y5Skr
Kitamuro Eri
Hasegawa Jirō

Wto 20 Gru - 17:59
POSTAĆ: Jiro

Suszone pomarańcze, zarówno te na choince jak i wrzucane do herbaty i do grzańca. KALENDARZ ADWENTOWY - Page 39 1019241207

Hasegawa Jirō
Seiwa-Genji Rainer

Wto 20 Gru - 18:28
Postać: Rainer
Zadanie: 20

Mandarynki, zdecydowanie. Ale mam teraz świeczkę o zapachu mięty i grejpfruta, ma taki ostry zapach. To święta KALENDARZ ADWENTOWY - Page 39 3357805256

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 39 Vibu4ed
Seiwa-Genji Rainer
Murayama Hanaa

Wto 20 Gru - 18:46
POSTAĆ: Murayama Hanaa
ZADANIE: 20.

Mandarynki, bo zawsze pojawiają się w tym zimowym okresie i gdy tylko pierwszy raz poczujesz ich zapach, to już od razu czujesz, że zaraz będą święta. Lubię też zapach cynamonu - kojarzy mi się z ciepłem, ciastami i ciastkami, których jest dużo w okresie świątecznym.
Murayama Hanaa
Miyasaki Haruo

Wto 20 Gru - 22:14
POSTAĆ: Miyasaki Haruo

Święta kojarzą mi się z zapachem skórki od pomarańczy i mandarynek. Wszystko przez mamę która co roku zajada się tymi właśnie owocami ponieważ... kojarzą jej się ze świętami.
A ulubiony zapach to ten drzew iglastych, mieszający się z chłodnym, zimowym powietrzem. W tym i nuta wilgotnej, zmarzniętej ziemi, przebijająca się przez poruszany przy każdym kroku, w trakcie spaceru przez las, śnieg.
Miyasaki Haruo
Sponsored content
maj 2038 roku