First topic message reminder :
Wraz z rozpoczęciem grudnia rozpoczyna się też magia czekania na święta Bożego Narodzenia; na upragnione prezenty, ubieranie drzewka, przystrajanie salonu i pieczenie ciast. Na klimat, który pojawia się raz do roku w błysku kolorowych lampek i przy muzyce, którą zna każdy.
Tradycją stało się już, aby do tego szczególnego momentu odliczać wraz z adwentowym kalendarzem, a my nie mogliśmy odpuścić, by przepadła cała zabawa związana z otwieraniem poszczególnych okienek. ❤️
Zapraszamy Was więc do wspólnego odliczania i odkrywania smaczków, które kryją się pod numerkami haraedowego kalendarza adwentowego!
- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte to, co znajduje się pod danym numerkiem.
- Niektóre będą skrywały same nagrody, inne - zadania, które będzie trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Odbieranie nagród ma miejsce w tym temacie za pomocą udostępnionego kodu.
- Otworzenie numerka przypada na jednego użytkownika, tak więc bez znaczenia ile multikont posiadacie - nie można otworzyć kilka razy.
- Nieodebrany numerek przepada.
- Zdobyte Punkty Fabularne oraz nagrody należy zgłosić hurtowo w temacie z aktualizacją identyfikatora. Najszybciej można to zrobić 24 grudnia.
Za pomocą poniższego kodu odbieracie nagrody.
W polu "zadanie" należy umieścić link bądź tekst będący dowodem na realizację zadania. Jeżeli danego dnia nie pojawi się zadanie, tylko sama nagroda, pole należy pozostawić puste.
Kalendarz adwentowy
Wraz z rozpoczęciem grudnia rozpoczyna się też magia czekania na święta Bożego Narodzenia; na upragnione prezenty, ubieranie drzewka, przystrajanie salonu i pieczenie ciast. Na klimat, który pojawia się raz do roku w błysku kolorowych lampek i przy muzyce, którą zna każdy.
Tradycją stało się już, aby do tego szczególnego momentu odliczać wraz z adwentowym kalendarzem, a my nie mogliśmy odpuścić, by przepadła cała zabawa związana z otwieraniem poszczególnych okienek. ❤️
Zapraszamy Was więc do wspólnego odliczania i odkrywania smaczków, które kryją się pod numerkami haraedowego kalendarza adwentowego!
Zasady
- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte to, co znajduje się pod danym numerkiem.
- Niektóre będą skrywały same nagrody, inne - zadania, które będzie trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Odbieranie nagród ma miejsce w tym temacie za pomocą udostępnionego kodu.
- Otworzenie numerka przypada na jednego użytkownika, tak więc bez znaczenia ile multikont posiadacie - nie można otworzyć kilka razy.
- Nieodebrany numerek przepada.
- Zdobyte Punkty Fabularne oraz nagrody należy zgłosić hurtowo w temacie z aktualizacją identyfikatora. Najszybciej można to zrobić 24 grudnia.
Kod
Za pomocą poniższego kodu odbieracie nagrody.
- Kod:
[b]POSTAĆ:[/b]
[b]ZADANIE:[/b]
W polu "zadanie" należy umieścić link bądź tekst będący dowodem na realizację zadania. Jeżeli danego dnia nie pojawi się zadanie, tylko sama nagroda, pole należy pozostawić puste.
Napisz ciekawostkę o Świętach Bożego Narodzenia!
nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 01.12, 23:59
nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 01.12, 23:59
Podziel się swoją ulubioną świąteczną piosenką i powiedz, dlaczego jest twoim faworytem!
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 02.12, 23:59
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 02.12, 23:59
5 PF
czas na odebranie
nagrody: 03.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 03.12 23:59
Opisz najmilsze wspomnienie z dzieciństwa związane ze świętami.
nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 04.12 23:59
nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 04.12 23:59
Jakie świąteczne danie
jest twoim ulubionym i dlaczego?
nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
jest twoim ulubionym i dlaczego?
nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
Jednorazowy amulet z niewyraźnym znakami (+20 do wyniku przy rzucie na wybraną umiejętność).
czas na odebranie
nagrody: 06.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 06.12 23:59
Napisz coś miłego i związanego ze świętami Bożego Narodzenia osobie po prawej od ciebie w ostatnich zalogowanych!
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 07.12 23:59
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 07.12 23:59
Święta za pasem, więc czas na ogarnięcie choinki. Narysuj udekorowane drzewko w sketchtoyu!
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 08.12 23:59
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 08.12 23:59
Napisz coś związanego
ze Świętami zaczynającego się na pierwszą literę imienia twojej postaci (bądź twojego prawdziwego)!
nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 09.12 23:59
ze Świętami zaczynającego się na pierwszą literę imienia twojej postaci (bądź twojego prawdziwego)!
nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 09.12 23:59
5 PF
czas na odebranie
nagrody: 10.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 10.12 23:59
Za co lubisz zimę?
nagroda: 10 PF
czas na odebranie nagrody: 11.12 23:59
nagroda: 10 PF
czas na odebranie nagrody: 11.12 23:59
Bez obciachowego swetra na wigilijnej kolacji święta to nie to samo. Jak wygląda twój?
nagroda: 10 PF
czas na odebranie nagrody: 12.12 23:59
nagroda: 10 PF
czas na odebranie nagrody: 12.12 23:59
Napisz coś o swoim ulubionym, świątecznym filmie! Bo na pewno taki masz, prawda?
nagroda: 10 PF
czas na odebranie
nagrody: 13.12 23:59
nagroda: 10 PF
czas na odebranie
nagrody: 13.12 23:59
Świeca. Jej zapalenie daje ochronę przed wszelakimi yūrei oraz yōkai na czas 2 postów.
czas na odebranie
nagrody: 14.12 23:59
czas na odebranie
nagrody: 14.12 23:59
Są w czasie świąt kwestie ważne i ważniejsze, a odpowiedź na to pytanie zdecydowanie kwalifikuje się do ważniejszych.
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 15.12 23:59
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 15.12 23:59
Zabawmy się w gdybanie! Cóż takiego podarowałbyś na prezent osobie znajdującej się po twojej lewej stronie w ostatnio zalogowanych?
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 16.12 23:59
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 16.12 23:59
5 PF
czas na odebranie nagrody: 17.12 23:59
czas na odebranie nagrody: 17.12 23:59
Stwórz dla siebie świąteczny avatar lub podpis, aby podkreślić klimat.
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 18.12 23:59
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 18.12 23:59
Pokoloruj obrazek.
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 19.12 23:59
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 19.12 23:59
Święta to również zapachy. Powiedz, jaki zapach kojarzy ci się ze świętami? I jaki jest twój ulubiony, świąteczny zapach?
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 20.12 23:59
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 20.12 23:59
Choinka żywa czy sztuczna?!
nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 21.12 23:59
nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 21.12 23:59
Pisząc list do świętego Mikołaja jakiego prezentu sobie zażyczysz?
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 22.12 23:59
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 22.12 23:59
Jak w tym roku przebiegły twoje przygotowania do świąt?
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 23.12 23:59
nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 23.12 23:59
24!
Okienko 5
Jakie świąteczne danie jest twoim ulubionym i dlaczego?
nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
POSTAĆ: Shusei
ZADANIE: 5
Moczka. Niezaprzeczalnie moczka. Najłatwiejszym sposobem, żeby opisać, czym jest moczka, jest określenie jej jako zimnej zupy na słodko, którą robi się na pierniku i bakaliach. Rodzynki, orzechy, migdały, do tego suszone owoce, jak morele. Nie ma niczego smaczniejszego — jak były takie bardzo ostre zimy, to wystawialiśmy słoiki z moczką na balkon i na sylwestra jadło się ją jeszcze zamrożoną jak lody... Bo wiadomo, że był robiony cały 10-litrowy gar, więc w trakcie Wigilii nie dało się całej przejeść. Bez moczki nie ma Świąt. W mojej rodzinie jestem znana z tego, że jak już przysiądę do miski, to nic innego mnie nie interesuje. Dlatego babcia nauczyła się, że stawia dwie, jedną dla mnie, a drugą dla reszty Jak widzę, że została ostatnia chochla, to jestem w stanie o nią walczyć do ostatniej kropli krwi, a wtedy staję się bardzo brutalna i nie interesuje mnie czy mój przeciwnik ma lat 4 czy 50
ZADANIE: 5
Moczka. Niezaprzeczalnie moczka. Najłatwiejszym sposobem, żeby opisać, czym jest moczka, jest określenie jej jako zimnej zupy na słodko, którą robi się na pierniku i bakaliach. Rodzynki, orzechy, migdały, do tego suszone owoce, jak morele. Nie ma niczego smaczniejszego — jak były takie bardzo ostre zimy, to wystawialiśmy słoiki z moczką na balkon i na sylwestra jadło się ją jeszcze zamrożoną jak lody... Bo wiadomo, że był robiony cały 10-litrowy gar, więc w trakcie Wigilii nie dało się całej przejeść. Bez moczki nie ma Świąt. W mojej rodzinie jestem znana z tego, że jak już przysiądę do miski, to nic innego mnie nie interesuje. Dlatego babcia nauczyła się, że stawia dwie, jedną dla mnie, a drugą dla reszty Jak widzę, że została ostatnia chochla, to jestem w stanie o nią walczyć do ostatniej kropli krwi, a wtedy staję się bardzo brutalna i nie interesuje mnie czy mój przeciwnik ma lat 4 czy 50
Hattori Heizō and Seiwa-Genji Enma szaleją za tym postem.
POSTAĆ: Hattori
ZADANIE: 5
A ja kocham barszcz czerwony. Po prostu. Pewnie nie muszę rozwodzić się nad tym czym jest barszcz i wiem, że to taka potrawa, że w sumie można zjeść ją w każdym momencie w roku, zalać sobie proszek i takie tam, ale jakoś tak w święta smakuje najlepiej z tymi domowymi uszkami. U nas często wrzuca się tam też przekrojone na pół jajko i jest po prostu cudowny. Myślę, że to, że tak dobrze wtedy smakuje jest związane z wyczekiwaniem na kolację, bo przeważnie niewiele też je się przed nią. Niektórzy robią sobie ten cały post ilościowy, ale ja czasem podjadam jakieś drobnostki po drodze, bo po co mam chodzić głodny i wkurwiony, jakby ta cała atmosfera przed Wigilią nie była wystarczająco nerwowa.
ZADANIE: 5
A ja kocham barszcz czerwony. Po prostu. Pewnie nie muszę rozwodzić się nad tym czym jest barszcz i wiem, że to taka potrawa, że w sumie można zjeść ją w każdym momencie w roku, zalać sobie proszek i takie tam, ale jakoś tak w święta smakuje najlepiej z tymi domowymi uszkami. U nas często wrzuca się tam też przekrojone na pół jajko i jest po prostu cudowny. Myślę, że to, że tak dobrze wtedy smakuje jest związane z wyczekiwaniem na kolację, bo przeważnie niewiele też je się przed nią. Niektórzy robią sobie ten cały post ilościowy, ale ja czasem podjadam jakieś drobnostki po drodze, bo po co mam chodzić głodny i wkurwiony, jakby ta cała atmosfera przed Wigilią nie była wystarczająco nerwowa.
Seiwa-Genji Enma ubóstwia ten post.
POSTAĆ: Hayate
ZADANIE: 5
Zupa grzybowa w wykonaniu mojej babci. Czasem robi zamiast barszczu, ale gotuje ją robiąc najpierw jakiś wywar z grzybów, więc w finalnym produkcie nie ma ani kawałka (co jest dla mnie na plus, bo naprawdę ich nie znoszę xD). Podawana zabielona śmietaną i z makaronem. Mogłam ją wsuwać litrami Jeśli jej nie ma, to o podium walczą pierogi z kapustą i grzybami oraz sałatka jarzynowa. Babcia, jak to chyba większość z nich ma w zwyczaju, gotuje przecudownie. Ręcznie lepione pierogi robi tylko na święta (normalnie jej się nie chce), ale wtedy jak się rozpędzi, to wynik jest trzycyfrowy - mimo grzybów w farszu, w ogóle ich nie czuję i zwykle podkradałam kilka niedługo po wyciągnięciu z garnka (podczas Wigilii mamy je w wersji podsmażonej) albo jak leżały w trakcie dnia i kusiły takie wystygnięte. Sałatka z kolei - niby przepis wszędzie prawie taki sam, ale jednak tylko ta robiona przez babcię albo mamę mi podchodzi i raczej ciężko byłoby mnie oderwać od miski, gdyby przede mną postawić całą. Główny element na naszym świątecznym stole (na Wielkanoc w sumie też!) i jakoś tak kojarzy mi się z domem.
ZADANIE: 5
Zupa grzybowa w wykonaniu mojej babci. Czasem robi zamiast barszczu, ale gotuje ją robiąc najpierw jakiś wywar z grzybów, więc w finalnym produkcie nie ma ani kawałka (co jest dla mnie na plus, bo naprawdę ich nie znoszę xD). Podawana zabielona śmietaną i z makaronem. Mogłam ją wsuwać litrami Jeśli jej nie ma, to o podium walczą pierogi z kapustą i grzybami oraz sałatka jarzynowa. Babcia, jak to chyba większość z nich ma w zwyczaju, gotuje przecudownie. Ręcznie lepione pierogi robi tylko na święta (normalnie jej się nie chce), ale wtedy jak się rozpędzi, to wynik jest trzycyfrowy - mimo grzybów w farszu, w ogóle ich nie czuję i zwykle podkradałam kilka niedługo po wyciągnięciu z garnka (podczas Wigilii mamy je w wersji podsmażonej) albo jak leżały w trakcie dnia i kusiły takie wystygnięte. Sałatka z kolei - niby przepis wszędzie prawie taki sam, ale jednak tylko ta robiona przez babcię albo mamę mi podchodzi i raczej ciężko byłoby mnie oderwać od miski, gdyby przede mną postawić całą. Główny element na naszym świątecznym stole (na Wielkanoc w sumie też!) i jakoś tak kojarzy mi się z domem.
Seiwa-Genji Enma ubóstwia ten post.
POSTAĆ: Rainer
ZADANIE: 5
Ohyda. Dania świąteczne są czymś, co jest najmniej w świętach przyjemne, ale jeśli miałbym wybierać to groch w maśle. Simple boi, simple needs.
ZADANIE: 5
Ohyda. Dania świąteczne są czymś, co jest najmniej w świętach przyjemne, ale jeśli miałbym wybierać to groch w maśle. Simple boi, simple needs.
POSTAĆ: Yuri.
ZADANIE: 5
Pierogi. Wyobraźcie to sobie. Pierogi na talerzu, na patelni, w lodówce i na zewnątrz, w żołądku bo kradniesz, jak nikt nie widzi. Stół w pierogach, blaty w cieście do pierogów, grzyby się suszą, kapusta gotuje. 300 pierogów. Myślisz sobie, boże Yuri, czy ty nie przesadzasz? Ale nie, Yuri nie przesadza, kuna na zewnątrz właśnie wciągnęła zostawione na dworze pierogi. Panikujesz, nie ma ich wystarczająco, jak masz przetrwać trzy dni, kiedy starczy ich ledwo na jeden? Lepisz więcej, gdzieś w tle gotuje się barszcz, ktoś krzyczy, Mariah śpiewa, że na święta chce tylko ciebie - ale nawet ona chce pierogów. Znasz prawdę, więc lepisz pierogi. Tym razem będzie ich 400, niech kuna się goni. Pierogi są wszędzie, pierogi są życiem, pierogi to Święto i świętem są pierogi. Pie-ro-gi. Czyste szaleństwo.
Sałatka z tuńczyka też jest ok.
ZADANIE: 5
Pierogi. Wyobraźcie to sobie. Pierogi na talerzu, na patelni, w lodówce i na zewnątrz, w żołądku bo kradniesz, jak nikt nie widzi. Stół w pierogach, blaty w cieście do pierogów, grzyby się suszą, kapusta gotuje. 300 pierogów. Myślisz sobie, boże Yuri, czy ty nie przesadzasz? Ale nie, Yuri nie przesadza, kuna na zewnątrz właśnie wciągnęła zostawione na dworze pierogi. Panikujesz, nie ma ich wystarczająco, jak masz przetrwać trzy dni, kiedy starczy ich ledwo na jeden? Lepisz więcej, gdzieś w tle gotuje się barszcz, ktoś krzyczy, Mariah śpiewa, że na święta chce tylko ciebie - ale nawet ona chce pierogów. Znasz prawdę, więc lepisz pierogi. Tym razem będzie ich 400, niech kuna się goni. Pierogi są wszędzie, pierogi są życiem, pierogi to Święto i świętem są pierogi. Pie-ro-gi. Czyste szaleństwo.
Sałatka z tuńczyka też jest ok.
I will not have you without the darkness that hides within you.
I will not let you have me without the madness that makes me.
If our demons cannot dance, neither can we.
I will not let you have me without the madness that makes me.
If our demons cannot dance, neither can we.
Hattori Heizō, Seiwa-Genji Enma and Munehira Aoi szaleją za tym postem.
POSTAĆ: Minoru.
ZADANIE: 5
Barszcz z uszkami. Nic dodać, nic ująć. Robiony na wywarze z grzybów, same uszka też mają bardzo drobno posiekane grzyby, bez żadnych kapust, pychota. Barszczyk mocno pieprzny, intensywny w smaku, nie ma to tamto. Uszka to też jedyna rzecz jaką z grzybami toleruję (z uwagi na to, że są tak drobno posiekane, że można oszukać mózg). Mmm, nie mogę się tego doczekać. Ale ogólnie moja matka bardzo dobrze gotuje, więc wszystko co zrobi jest ultra smaczne.
ZADANIE: 5
Barszcz z uszkami. Nic dodać, nic ująć. Robiony na wywarze z grzybów, same uszka też mają bardzo drobno posiekane grzyby, bez żadnych kapust, pychota. Barszczyk mocno pieprzny, intensywny w smaku, nie ma to tamto. Uszka to też jedyna rzecz jaką z grzybami toleruję (z uwagi na to, że są tak drobno posiekane, że można oszukać mózg). Mmm, nie mogę się tego doczekać. Ale ogólnie moja matka bardzo dobrze gotuje, więc wszystko co zrobi jest ultra smaczne.
Seiwa-Genji Enma ubóstwia ten post.
POSTAĆ: Shin.
ZADANIE: 5.
Dobra, gdzieś mi to już mignęło, ale pierogi. NAJLEPIEJ Z KAPUCHĄ I GRZYBAMI. Święta to w ogóle dziwny moment, bo ja jem pierogi przez cały rok, czasami tydzień w tydzień, bo są smaczne, szybkie, tanie i wciąż lepsze od podgryzania tynku, a jednak jak przychodzi co do czego i nastaje świąteczny czas to te cholerne pierogi zżerane przez pozostałe 364 dni w roku nagle robią się tysiąc razy lepsze.
Ale tak. Barszcz też uwielbiam.
I BIGOS.
No wiem, że to jest złamanie tabu, bo mięso e-e w wigilię, ale ja i tak wpierdolę, bo to nie zmieni rózgi pod moją choinką w prezent.
ZADANIE: 5.
Dobra, gdzieś mi to już mignęło, ale pierogi. NAJLEPIEJ Z KAPUCHĄ I GRZYBAMI. Święta to w ogóle dziwny moment, bo ja jem pierogi przez cały rok, czasami tydzień w tydzień, bo są smaczne, szybkie, tanie i wciąż lepsze od podgryzania tynku, a jednak jak przychodzi co do czego i nastaje świąteczny czas to te cholerne pierogi zżerane przez pozostałe 364 dni w roku nagle robią się tysiąc razy lepsze.
Ale tak. Barszcz też uwielbiam.
I BIGOS.
No wiem, że to jest złamanie tabu, bo mięso e-e w wigilię, ale ja i tak wpierdolę, bo to nie zmieni rózgi pod moją choinką w prezent.
Seiwa-Genji Enma and Nakajima Haru szaleją za tym postem.
POSTAĆ: Jiro
ZADANIE: 5
PIECZONA RYBA. Cały rok na nią czekam żeby się nażreć pod korek, bo przez resztę roku nikomu się jej nie chce robić. I nie może to być żaden karpiowy wypłosz stawowy (chociaż nie jadłem w życiu karpia) a musi być POTĘŻNY dorsz. Wszyscy przyzwyczaili się już, że tę rybę traktuję jako oficjalny obiad, bo wcześniej nie ma zwykle czasu nic porządnego zjeść, więc najbliżej mnie stoi zawsze półmisek z ugotowanymi ziemniaczkami do mojej ryby. I tak, te ziemniaczki liczą się jako potrawa wigilijna.
Kolejne są pierogi. Zwykle kilka rodzajów - każdy kto będzie na aktualnej wigilii po prostu daje znać jakie są jego ulubione i takie później spotka na stole. Dla mnie te z soczewicą, oczywiście podsmażane.
Trzecie miejsce na podium zajmuje ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi, gorzką czekoladą, czasem rodzynkami. O tym co będzie na górze - czyli albo nic albo kuwertura albo serek mascarpone albo bita śmietana albo lukier decyduje kłótnia w chwili stygnięcia ciasta. Wygrywa zwykle zdanie tego, kto zobowiąże się do ostatecznego przygotowania ciasta i wcześniej nie zapomni kupić tego, co jest potrzebne.
ZADANIE: 5
PIECZONA RYBA. Cały rok na nią czekam żeby się nażreć pod korek, bo przez resztę roku nikomu się jej nie chce robić. I nie może to być żaden karpiowy wypłosz stawowy (chociaż nie jadłem w życiu karpia) a musi być POTĘŻNY dorsz. Wszyscy przyzwyczaili się już, że tę rybę traktuję jako oficjalny obiad, bo wcześniej nie ma zwykle czasu nic porządnego zjeść, więc najbliżej mnie stoi zawsze półmisek z ugotowanymi ziemniaczkami do mojej ryby. I tak, te ziemniaczki liczą się jako potrawa wigilijna.
Kolejne są pierogi. Zwykle kilka rodzajów - każdy kto będzie na aktualnej wigilii po prostu daje znać jakie są jego ulubione i takie później spotka na stole. Dla mnie te z soczewicą, oczywiście podsmażane.
Trzecie miejsce na podium zajmuje ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi, gorzką czekoladą, czasem rodzynkami. O tym co będzie na górze - czyli albo nic albo kuwertura albo serek mascarpone albo bita śmietana albo lukier decyduje kłótnia w chwili stygnięcia ciasta. Wygrywa zwykle zdanie tego, kto zobowiąże się do ostatecznego przygotowania ciasta i wcześniej nie zapomni kupić tego, co jest potrzebne.
Seiwa-Genji Enma, Nakajima Haru and Ejiri Carei szaleją za tym postem.
POSTAĆ: Shirshu
ZADANIE: 5
Mogę być pod tym względem basic bitch ale nie obchodzi mnie to w żaden sposób i będę walczyć w swojej obronie, bo jestem ZAKOCHANA w barszczu zabielanym mojej babci. Mogę już nie mieć miejsca w żołądku i być psychicznie wykończona jedzeniem, ale na ten barszcz ZAWSZE znajdę miejsce. Jedynym jego minusem jest to, że muszę na niego czekać cały cholerny rok, bo babuszka nigdy go nie robi poza tym czasem. Od kilku lat zaczęła go serwować jeszcze z uszkami z pasztetem i cóż... *patrzy na wagę* Worth it.
ZADANIE: 5
Mogę być pod tym względem basic bitch ale nie obchodzi mnie to w żaden sposób i będę walczyć w swojej obronie, bo jestem ZAKOCHANA w barszczu zabielanym mojej babci. Mogę już nie mieć miejsca w żołądku i być psychicznie wykończona jedzeniem, ale na ten barszcz ZAWSZE znajdę miejsce. Jedynym jego minusem jest to, że muszę na niego czekać cały cholerny rok, bo babuszka nigdy go nie robi poza tym czasem. Od kilku lat zaczęła go serwować jeszcze z uszkami z pasztetem i cóż... *patrzy na wagę* Worth it.
| IN THIS WHOLE WIDE WICKED WORLD THE ONLY THING YOU HAVE TO BE AFRAID OF IS ME |
Seiwa-Genji Enma and Hasegawa Jirō szaleją za tym postem.
maj 2038 roku