Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Błędy na forum
Literówki, zły szyk zdań, błędy ortograficzne i myślowe, rozjazd ramek o dwa piksele i niewyraźna grafika? Jeżeli dostrzeżesz jakieś potknięcie w tekście, wykrzaczy gdzieś grafikę albo wkradnie się chochlik w kodzie - nie będzie lepszego tematu, na wytknięcie tak wielkiej ujmy, jak ten.
Pamiętaj, by dokładnie podać miejsce, aby lokalizacja usterki poszła sprawniej!
Hej ho, w podręczniku dla nowych graczy nie działa link, który powinien przenosić do grup (przenosi do posta, który nie istnieje). O ten tu:
Giga propsy za ten zabieg, nawet nie wiedziałem, że można stworzyć takie cuda:
Giga propsy za ten zabieg, nawet nie wiedziałem, że można stworzyć takie cuda:
---
Naprawione. I dzięki!
- Warui
Naprawione. I dzięki!
- Warui
Cześć, w KP dla Yūrei, w kodzie coś nie pasuje. Jestem na 99% pewien, że kod dobrze jest skopiowany. Próbowałem usunąć center co tam jest, ale to nic nie dało. Zdjęcie poniżej.
/edit
Jest jeszcze jeden mały problem z ikonkami do zobaczenia KP/profilu/wysłania PW. Są takiego samego koloru jak tło forum/posta, przez co ich w ogóle nie widać (albo są niewidoczne z jakiegoś powodu?) a zgaduje, że to tak nie powinno być.
/edit
Jest jeszcze jeden mały problem z ikonkami do zobaczenia KP/profilu/wysłania PW. Są takiego samego koloru jak tło forum/posta, przez co ich w ogóle nie widać (albo są niewidoczne z jakiegoś powodu?) a zgaduje, że to tak nie powinno być.
Nana napisał:Cześć, w KP dla Yūrei, w kodzie coś nie pasuje. Jestem na 99% pewien, że kod dobrze jest skopiowany. Próbowałem usunąć center co tam jest, ale to nic nie dało. Zdjęcie poniżej.
Pozwoliłem sobie to naprawić. Problemem było to, że zapisałeś sobie to, co w centerach poza spanami, przez co wyglądało to tak:
- Kod:
<span></span> <center>Asakura</center>
Nana napisał:/edit
To wina zapisania kodów. Poprawię je na przestrzeni następnych dni (albo tygodni - pewnie ok. dwóch, w zależności od grafiku, jaki dostanę w pracy). Ikonki nie powinny być widoczne przed kliknięciem w avatar. Motyw podglądu (tj. pokazania napisu co to za ikonka) pojawia się właśnie przez źle rozpisane kody.
Te kilka dni trzeba jeszcze przeboleć, ale zajmę się tym najszybciej jak się da!
Tu znowu ja!
U Yūrei w kodzie na informator, w Forma Yūrei jest napisane "OPIS WYGLĄDU YŪREI W FORMEI DUCHA." Powinno być w formie, nie formei.
Co do też tego poprzedniego problemu co miałem, że center jest wrzucony w kod, to też w sumie można się chyba pozbyć? Nie ma tego nigdzie indziej, tylko przy miejscu zamieszkania.
U Yūrei w kodzie na informator, w Forma Yūrei jest napisane "OPIS WYGLĄDU YŪREI W FORMEI DUCHA." Powinno być w formie, nie formei.
Co do też tego poprzedniego problemu co miałem, że center jest wrzucony w kod, to też w sumie można się chyba pozbyć? Nie ma tego nigdzie indziej, tylko przy miejscu zamieszkania.
W opisie Yurei wkradł się mały psotnik i kwadratowy nawias zabrał:
---
Poprawione. Dzięki za czujność.
- Warui
Poprawione. Dzięki za czujność.
- Warui
Hej, mały błąd znalazłem. Widok w profilu jest taki:
Po kliknięciu na avatar taki:
To wycinek profilu Keita, który ma uzupełnione pole z kartą postaci, ale pod avatarem pokazuje to jako 'uzupełnienie'.
Po kliknięciu na avatar taki:
To wycinek profilu Keita, który ma uzupełnione pole z kartą postaci, ale pod avatarem pokazuje to jako 'uzupełnienie'.
Okej, weszłam teraz specjalnie do tematu, gdzie pisał Keita, żeby sprawdzić, ale:
U mnie jest poprawnie.
W jakim temacie to się pojawiło? Bo może jakiś chwilowy błąd, gdzie skrypt nie zaskoczył odpowiednio.
U mnie jest poprawnie.
W jakim temacie to się pojawiło? Bo może jakiś chwilowy błąd, gdzie skrypt nie zaskoczył odpowiednio.
Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
maj 2038 roku