Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
First topic message reminder :
Literówki, zły szyk zdań, błędy ortograficzne i myślowe, rozjazd ramek o dwa piksele i niewyraźna grafika? Jeżeli dostrzeżesz jakieś potknięcie w tekście, wykrzaczy gdzieś grafikę albo wkradnie się chochlik w kodzie - nie będzie lepszego tematu, na wytknięcie tak wielkiej ujmy, jak ten.
Pamiętaj, by dokładnie podać miejsce, aby lokalizacja usterki poszła sprawniej!
Błędy na forum
Literówki, zły szyk zdań, błędy ortograficzne i myślowe, rozjazd ramek o dwa piksele i niewyraźna grafika? Jeżeli dostrzeżesz jakieś potknięcie w tekście, wykrzaczy gdzieś grafikę albo wkradnie się chochlik w kodzie - nie będzie lepszego tematu, na wytknięcie tak wielkiej ujmy, jak ten.
Pamiętaj, by dokładnie podać miejsce, aby lokalizacja usterki poszła sprawniej!
Melduję problem z wysuwanym profilem (Opera). Niestety, ale po kliknięciu w ava zjada część wysuniętego diva.
Plus nie w szybkiej odpowiedzi, ale po kliknięciu w "odpowiedz do tematu" nie widzę skrótu pod "insert image", co nie jest dużym problemem, ale przy podsumowaniach, gdzie trzeba linkować wiele tematów, na pewno upierdliwym.
Plus nie w szybkiej odpowiedzi, ale po kliknięciu w "odpowiedz do tematu" nie widzę skrótu pod "insert image", co nie jest dużym problemem, ale przy podsumowaniach, gdzie trzeba linkować wiele tematów, na pewno upierdliwym.
@Hasegawa Jirō @Seiwa-Genji Rainer
Pytanie taktyczne: macie laptopy?
Bo podobny problem pojawił się u Shiby i Inki, gdzie wyszło, że to kwestia fabrycznych ustawień w ich laptopach. Zerknijcie czy po wejściu w system -> wyświetlacz -> skalę macie bazowo ustawione "125%", które powiększa nie tylko rozmiar czcionki, ale też wszystkie pozostałe elementy (ikonki, obrazki itp.). Można to zmienić na 100%, ale rozumiem, że to czasami kwestia komfortu dla waszych oczu, aby wszystko było powiększone. Wtedy w sumie można pomniejszyć po prostu stronę Haraedo za pomocą funkcji ctrl + minus.
Sama jak zerkałam przy takiej skali laptopa (125%) to forum wygląda prawidłowo przy 80%.
Będę próbowała to ogarnąćale na razie nie wiem jak, więc potrzebuję czasu
edit:
Dodam zaraz!
Pytanie taktyczne: macie laptopy?
Bo podobny problem pojawił się u Shiby i Inki, gdzie wyszło, że to kwestia fabrycznych ustawień w ich laptopach. Zerknijcie czy po wejściu w system -> wyświetlacz -> skalę macie bazowo ustawione "125%", które powiększa nie tylko rozmiar czcionki, ale też wszystkie pozostałe elementy (ikonki, obrazki itp.). Można to zmienić na 100%, ale rozumiem, że to czasami kwestia komfortu dla waszych oczu, aby wszystko było powiększone. Wtedy w sumie można pomniejszyć po prostu stronę Haraedo za pomocą funkcji ctrl + minus.
Sama jak zerkałam przy takiej skali laptopa (125%) to forum wygląda prawidłowo przy 80%.
Będę próbowała to ogarnąć
edit:
Rai napisał:Plus nie w szybkiej odpowiedzi, ale po kliknięciu w "odpowiedz do tematu" nie widzę skrótu pod "insert image", co nie jest dużym problemem, ale przy podsumowaniach, gdzie trzeba linkować wiele tematów, na pewno upierdliwym.
Dodam zaraz!
Seiwa-Genji Rainer ubóstwia ten post.
@Seiwa-Genji Rainer - próbowałam dziś naprawić motyw wysuwanych profili. Niestety to kwestia też ich bazowej szerokości, której nie mogłam zmienić, nie przemodelowując całego rozkładu. Więc - przynajmniej póki co - jest efekt placebo i przesunęłam profil. Najeżdża na post, ale przynajmniej osoby z mniejszymi monitorami widzą informacje.
@Shiba Ookami @Inamori Kaoru - ogarnęłam toolbara (info o nowych postach/tagach, które macie w prawym górnym rogu). Powinniście móc bez problemu usuwać powiadomienia.
Prawdopodobnie dziś lub jutro przysiądę też do wysuwanego menu (po lewej), bo wiem, że niektórym ucina.
@Shiba Ookami @Inamori Kaoru - ogarnęłam toolbara (info o nowych postach/tagach, które macie w prawym górnym rogu). Powinniście móc bez problemu usuwać powiadomienia.
Prawdopodobnie dziś lub jutro przysiądę też do wysuwanego menu (po lewej), bo wiem, że niektórym ucina.
Hasegawa Jirō, Sugiyama Nobuo, Seiwa-Genji Rainer, Shogo Tomomi and Shiba Ookami szaleją za tym postem.
A więc, przychodzę z pełną premedytacją nie scrollowania tematu z adnotacją, że moje PF są wyłącznie moje i nikomu ich nie oddam.
Mianowicie odnosząc się do lewego pasku wysuwania (Chrome), po dodaniu multikont nie są widoczne obrazki poszczególnych postaci. Mianowicie Na Minoru w ogóle nie był on widoczny od początku, a gdy dodałem Ivara, obrazek był widoczny nawet po przelogowaniu. Kiedy dodałem sobie Daizo, obrazek u niego znikł, a za to jest widoczny wyłącznie na nowym koncie. Nie wiem, czy to tak ma być czy wszystkie obrazki powinny być ładnie widoczne oraz czy problem był zgłaszany i występuję wyłącznie u mnie, ale piszę.
Dodaję screeny, ze świeżo dodanego konta do przelogowania oraz po przelogowaniu się po tym na konto Yoshidy:
https://i.imgur.com/cLfxK5o.png
https://i.imgur.com/EkwN9IK.png
Mianowicie odnosząc się do lewego pasku wysuwania (Chrome), po dodaniu multikont nie są widoczne obrazki poszczególnych postaci. Mianowicie Na Minoru w ogóle nie był on widoczny od początku, a gdy dodałem Ivara, obrazek był widoczny nawet po przelogowaniu. Kiedy dodałem sobie Daizo, obrazek u niego znikł, a za to jest widoczny wyłącznie na nowym koncie. Nie wiem, czy to tak ma być czy wszystkie obrazki powinny być ładnie widoczne oraz czy problem był zgłaszany i występuję wyłącznie u mnie, ale piszę.
Dodaję screeny, ze świeżo dodanego konta do przelogowania oraz po przelogowaniu się po tym na konto Yoshidy:
https://i.imgur.com/cLfxK5o.png
https://i.imgur.com/EkwN9IK.png
@Minoru Yoshida - czasami skrypt nie łapie do końca. Wtedy wystarczy, że się przelogujesz na każdym koncie po kolei, a jeżeli i to nie pomaga - kliknij prawym przyciskiem myszy na konto, na którym jesteś aktualnie. Powinno ci automatycznie wczytać avatar (i tak z każdym).
Tylko na postaci, na której aktualnie koncie jesteś, av jest bardzo widoczny. Reszta jest przyciemniona.
Tylko na postaci, na której aktualnie koncie jesteś, av jest bardzo widoczny. Reszta jest przyciemniona.
Minoru Yoshida ubóstwia ten post.
Ewidentnie brakuje mi tu strzałeczki po dacie wstawienia posta. Który psotnik (Jiro?) ją ukradł i nie chce oddać?
edit. Dzieje się tak chyba tylko, kiedy ostatni napisany post został wysłany z konta bez koloru.
edit. Dzieje się tak chyba tylko, kiedy ostatni napisany post został wysłany z konta bez koloru.
Warui Shin'ya and Hasegawa Jirō szaleją za tym postem.
Ostatnio jak klikam play w temacie "Czego aktualnie słuchasz?" to nie działa, nie włącza się nic. Restartowanie wszystkiego nie pomaga. Da się coś z tym zrobić?
@Haraedo
@Haraedo
Oh my, just look at those eyes - Pretty like a girl, oh boy
This boy is so nice - Never seen a boy like him
So cute and polite - Better keep him humble,
Cuz he might wanna learn to bite
Look at me, look at me, look at me - Tell me that you don't like what you see
Look at me, look at me, look at me -Tell me that you don't like
This boy is so nice - Never seen a boy like him
So cute and polite - Better keep him humble,
Cuz he might wanna learn to bite
Look at me, look at me, look at me - Tell me that you don't like what you see
Look at me, look at me, look at me -Tell me that you don't like
Warui Shin'ya ubóstwia ten post.
Naiya Kō napisał:Ostatnio jak klikam play w temacie "Czego aktualnie słuchasz?" to nie działa, nie włącza się nic. Restartowanie wszystkiego nie pomaga. Da się coś z tym zrobić?
@Haraedo
@Naiya Kō To nie problem od nas. Musi być coś od twojej strony. Sprawdź czy na innych przeglądarkach jest to samo. Możliwe też, że wyczyszczenie ciasteczek, zaktualizowanie sterowników i/lub przejrzenie wtyczek pomoże. Albo antywirusa, który często blokuje randomowe rzeczy według własnego uznania.
Daj znać z tej swojej Australii jak tam przebiega walka.
Naiya Kō ubóstwia ten post.
Mały błąd, ale widać, że robiony recykling z bakterii
Spis technologii, Mizutani Taka:
Chodzi o skrót TB - z tego co pamiętam to się ten motocykl na bakterii nazywał TechBike i był lepszą wersją jakiegoś innego modelu. Pasowałoby tu po prostu podmienić na MT
Poprawione. Dzięki!
Spis technologii, Mizutani Taka:
Tym razem maksymalna prędkość TB to 400 km/h.
Chodzi o skrót TB - z tego co pamiętam to się ten motocykl na bakterii nazywał TechBike i był lepszą wersją jakiegoś innego modelu. Pasowałoby tu po prostu podmienić na MT
We Wzorze KP wyłapałam, że wszystkie odnośniki do tematu dotyczącego yurei nie działają - odsyłają do starego, usuniętego tematu zamiast do tego.
Na samym początku tematu pod informacją o 500 PF na start:
W wyjaśnieniu pól informatora:
Podpunkt "chikara"
Podpunkt "cel"
Podpunkt "wygląd yurei"
Poprawione. Dzięki.
Na samym początku tematu pod informacją o 500 PF na start:
lub — w przypadku yūrei — na podniesienie poziomu chikary
W wyjaśnieniu pól informatora:
Podpunkt "chikara"
Chikara to indywidualna moc yūrei. Więcej na temat mocy znajduje się tutaj.
Jeżeli pełne rozpisanie poszczególnych poziomów mocy zostanie przyjęte, moc pojawi się w spisie (na dole tematu).
Podpunkt "cel"
Opis aktualnego celu postaci. Więcej w tej kwestii w temacie o yūrei.
Podpunkt "wygląd yurei"
Aparycja postaci, kiedy jest pod postacią ducha. Więcej o tym w temacie o yūrei.
Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
maj 2038 roku