KALENDARZ ADWENTOWY - Page 3
Haraedo

Join the forum, it's quick and easy

Haraedo
Haraedo
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Haraedo

1/12/2022, 12:50
First topic message reminder :

Kalendarz adwentowy

Wraz z rozpoczęciem grudnia rozpoczyna się też magia czekania na święta Bożego Narodzenia; na upragnione prezenty, ubieranie drzewka, przystrajanie salonu i pieczenie ciast. Na klimat, który pojawia się raz do roku w błysku kolorowych lampek i przy muzyce, którą zna każdy.

Tradycją stało się już, aby do tego szczególnego momentu odliczać wraz z adwentowym kalendarzem, a my nie mogliśmy odpuścić, by przepadła cała zabawa związana z otwieraniem poszczególnych okienek. ❤️

Zapraszamy Was więc do wspólnego odliczania i odkrywania smaczków, które kryją się pod numerkami haraedowego kalendarza adwentowego!

Zasady

- Każdego dnia, po północy, zostanie odkryte to, co znajduje się pod danym numerkiem.
- Niektóre będą skrywały same nagrody, inne - zadania, które będzie trzeba wykonać.
- Czas na odebranie nagrody i/bądź wykonanie zadania kończy się o północy danego dnia.
- Odbieranie nagród ma miejsce w tym temacie za pomocą udostępnionego kodu.
- Otworzenie numerka przypada na jednego użytkownika, tak więc bez znaczenia ile multikont posiadacie - nie można otworzyć kilka razy.
- Nieodebrany numerek przepada.
- Zdobyte Punkty Fabularne oraz nagrody należy zgłosić hurtowo w temacie z aktualizacją identyfikatora. Najszybciej można to zrobić 24 grudnia.

Kod

Za pomocą poniższego kodu odbieracie nagrody.

Kod:
[b]POSTAĆ:[/b]
[b]ZADANIE:[/b]

W polu "zadanie" należy umieścić link bądź tekst będący dowodem na realizację zadania. Jeżeli danego dnia nie pojawi się zadanie, tylko sama nagroda, pole należy pozostawić puste.

Napisz ciekawostkę o Świętach Bożego Narodzenia!

nagroda: 10PF
czas na wykonanie zadania: 01.12, 23:59
Podziel się swoją ulubioną świąteczną piosenką i powiedz, dlaczego jest twoim faworytem!

nagroda: 10 PF
czas na wykonanie zadania: 02.12, 23:59
5 PF

czas na odebranie
nagrody: 03.12 23:59
Opisz najmilsze wspomnienie z dzieciństwa związane ze świętami.

czas na wykonanie zadania: 04.12 23:59
Jakie świąteczne danie
jest twoim ulubionym i dlaczego?

czas na wykonanie zadania: 05.12 23:59
Jednorazowy amulet z niewyraźnym znakami (+20 do wyniku przy rzucie na wybraną umiejętność).

czas na odebranie
nagrody: 06.12 23:59
Napisz coś miłego i związanego ze świętami Bożego Narodzenia osobie po prawej od ciebie w ostatnich zalogowanych!

czas na wykonanie zadania: 07.12 23:59
Święta za pasem, więc czas na ogarnięcie choinki. Narysuj udekorowane drzewko w sketchtoyu!

czas na wykonanie zadania: 08.12 23:59
Napisz coś związanego
ze Świętami zaczynającego się na pierwszą literę imienia twojej postaci (bądź twojego prawdziwego)!

nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 09.12 23:59
5 PF

czas na odebranie
nagrody: 10.12 23:59
Za co lubisz zimę?

czas na odebranie nagrody: 11.12 23:59
Bez obciachowego swetra na wigilijnej kolacji święta to nie to samo. Jak wygląda twój?

czas na odebranie nagrody: 12.12 23:59
Napisz coś o swoim ulubionym, świątecznym filmie! Bo na pewno taki masz, prawda?

czas na odebranie
nagrody: 13.12 23:59
Świeca. Jej zapalenie daje ochronę przed wszelakimi yūrei oraz yōkai na czas 2 postów.

czas na odebranie
nagrody: 14.12 23:59
Są w czasie świąt kwestie ważne i ważniejsze, a odpowiedź na to pytanie zdecydowanie kwalifikuje się do ważniejszych.

czas na wykonanie zadania: 15.12 23:59
Zabawmy się w gdybanie! Cóż takiego podarowałbyś na prezent osobie znajdującej się po twojej lewej stronie w ostatnio zalogowanych?

czas na wykonanie zadania: 16.12 23:59
5 PF

czas na odebranie nagrody: 17.12 23:59
Stwórz dla siebie świąteczny avatar lub podpis, aby podkreślić klimat.

czas na wykonanie zadania: 18.12 23:59
Pokoloruj obrazek.

czas na wykonanie zadania: 19.12 23:59
Święta to również zapachy. Powiedz, jaki zapach kojarzy ci się ze świętami? I jaki jest twój ulubiony, świąteczny zapach?

czas na wykonanie zadania: 20.12 23:59
Choinka żywa czy sztuczna?!

nagroda: 5 PF
czas na wykonanie zadania: 21.12 23:59
Pisząc list do świętego Mikołaja jakiego prezentu sobie zażyczysz?

czas na wykonanie zadania: 22.12 23:59
Jak w tym roku przebiegły twoje przygotowania do świąt?

czas na wykonanie zadania: 23.12 23:59

24!

Ostatnio zmieniony przez Haraedo dnia 6/12/2022, 01:13, w całości zmieniany 4 razy
Haraedo

Nakamura Kyou

2/12/2022, 00:21
POSTAĆ: Nakamura Kyou
ZADANIE: 2

Nigdy nie byłam tak naprawdę świąteczną osobą - więc nawet poza last christmas czy kolęd nie znam za dużo tych stricte świątecznych. A z racji, że po halloween jakoś tak się zdarzyło, że są święta, praktycznie co roku męczę tę jedną piosenkę na zapętleniu już od laaaat. Podobnie też do innych Burtonowych, bo jak już się zaczynało oglądać to leciało to przez 3 miesiące.

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 3 VSPSQK5
Nakamura Kyou

Munehira Aoi and Ejiri Carei szaleją za tym postem.

Munehira Aoi

2/12/2022, 00:29
POSTAĆ: Aoi

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 3 220839121 O boże, jak ja kocham Grinch'a i wszystko, co z nim związane!
Grinch to przymusowa pozycja na Święta. Najlepiej obejrzany kilkukrotnie. A ta piosenka — oh my sweet baby Jesus. Ile ja nalepiłam w tamtym roku pierogów do niej. Bo to nie jest piosenka, tylko cudowna historia. I podąża się razem za Grinchem w jego kolejnym kroku niszczenia Świąt, Ktosiom. Moja ukochana postać, moja ukochana historia i w ogóle dajcie mi zielone futro bo chcę być Grinchem! KALENDARZ ADWENTOWY - Page 3 1249095916

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 3 0YAOCnr
Munehira Aoi

Seiwa-Genji Enma and Seiwa-Genji Rainer szaleją za tym postem.

Yōzei-Genji Madhuvathi

2/12/2022, 00:31
POSTAĆ: Rajka

Nie jest to moja ulubiona piosenka dlatego, że faktycznie ją lubie. Ale od jej premiery co rok leci przynajmniej kilka razy, głównie ze względu na rodziców. Mama jest fanką Stinga, ojciec uwielbia Shaggiego, więc to takie całkiem urokliwe połączenie, które dobrze mi się kojarzy.  KALENDARZ ADWENTOWY - Page 3 1261403662

The Mother Of Harlots And Abominations Of The Earth
Yōzei-Genji Madhuvathi
Ivar Hansen

2/12/2022, 00:50
POSTAĆ: Ivar.
ZADANIE: 2 Nie wiem, czy to świąteczna, ale zawsze słuchałem ją w okolicy świąt i sobie o niej przez to zadanie przypomniałem. |:

Ivar Hansen

Ejiri Carei and Himura Akira szaleją za tym postem.

Seiwa-Genji Enma

2/12/2022, 01:38
POSTAĆ: Enma
No cóż, bez zastanowienia mogę wytypować jeden świąteczny utwór, który jest moim totalnym numerem jeden.
Carol of the bells
Mogłabym tego słuchać w nieskończoność. Nie wiem czemu, ale ma w sobie taki creepy i mroczny vibe, że słuchając tego zamiast nastrajać się i celebrować święta człowiek zaczyna wierzyć w przybycie Krampusa a nie Mikołaja.

Tu macie oryginalną wersję, z chórem.

Osobiście jednak wolę wszelakie przeróbki z samą orkiestrą. A moją ulubioną przeróbką jest ta w jeszcze bardziej mroczniejszej odsłonie

KALENDARZ ADWENTOWY - Page 3 Mrbg22G
Seiwa-Genji Enma

Saga-Genji Hayate and Ejiri Carei szaleją za tym postem.

Saga-Genji Hayate

2/12/2022, 10:23
POSTAĆ: Hayate

Podobnie jak Enma, uwielbiam Carol of the bells w praktycznie każdym wydaniu. Ale to nie jedyna świąteczna melodia, którą muszę chociaż raz w grudniu puścić.

Z tymi wiążą się wspomnienia dotyczące gimnazjum, gdzie podczas przedświątecznych występów chór szkolny (do którego należałam od 4 klasy podstawówki) śpiewał je pomiędzy kolejnymi punktami programu. Nadal pamiętam próby, to jak świetnie się bawiliśmy, w przypadku ostatniej - jak koleżanka jechała z głównym tekstem, a my... no cóż, robiliśmy chórki xD Któregoś roku śpiewaliśmy też Cichą Noc w wersji polskiej, angielskiej i niemieckiej - chyba moja ulubiona kolęda.
Saga-Genji Hayate

Ejiri Carei ubóstwia ten post.

Ejiri Carei

2/12/2022, 13:48
POSTAĆ: Carei
ZADANIE: 2.

Podpisuję się pod powyższymi i dołączam do fanów Carol of the bells, ale to nie wszystko.
Przyznaję, że sama z siebie mam mieszane uczucia w kwestii świąt, nawet jeśli jestem wierząca, ale wynika to po prostu ze złych doświadczeń.
Za to tych kilka piosenek np pod Trans Siberian Orchestra, pozwalają mi zmienić nastawienie i przypomnieć sobie nawet na krótko, że niosą w sobie coś więcej niż tylko prezenty pod choinką KALENDARZ ADWENTOWY - Page 3 1968037743

Ejiri Carei
Raikatsuji Shiimaura

2/12/2022, 14:00
POSTAĆ: Raika.
ZADANIE: 2.

Bo to piosenka, która jest świąteczna, a ja kocham święta od roku... i przy okazji wpisuje się w mój dziki charakter, więc mogę do niej sprzątać, robić sałatkę i pakować prezenty. KALENDARZ ADWENTOWY - Page 3 1300382754 Dodatkowo jeszcze lubię Last Christmas Wham!, ale to dlatego, że ojciec zawsze puszcza w samochodzie i musimy tego słuchać. Skrystalizował mi się sentyment po takim czasie.

She was not fragile
like a flower;

She was fragile like
a b o m b.

Raikatsuji Shiimaura

Ejiri Carei ubóstwia ten post.

Touya Kiryuu

2/12/2022, 14:34
POSTAĆ: Touya Kiryuu

Prawda jest taka, że mnie 95% świątecznych hitów i kolęd zwyczajnie usypia, o czym przekonałam się znów wczoraj, modląc się o to, żeby nie przyłożyć twarzą w stół po kilku godzinach przymusowego słuchania radia...
Dlatego jako fanka mocniejszych brzmień, zostawiam wam kawałek do którego zarąbiście wałkuje się i wykraja pierniki, zwłaszcza, jak nie wycinacie gwiazdeczek i reniferków tylko coś bardziej interesującego. Ja chyba znów zrobię sobie Niuchacze z HP.
Nie życzę wam też wizyty Krampusa, chociaż z perspektywy bycia intro witchcraft mogę powiedzieć, że nie jest to najgorszy gość jaki może wam wbić na chatę... ale pamiętajcie, że niegrzecznym dzieciom Mikołaj zamiast prezentów przynosi nie tylko rózgi, ale także węgiel, więc opłaca się być w tym roku złodupcem bo chociaż będzie wam w to dupsko ciepło jak rozpalicie w piecu!
Touya Kiryuu

Warui Shin'ya and Ejiri Carei szaleją za tym postem.

Hattori Heizō

2/12/2022, 15:49
POSTAĆ: Hattori

Szczerze mówiąc, nie mam jakieś ulubionej piosenki w klimacie świątecznym. Właściwie ostatnio nie słucham też zbytnio radia, więc moja orientacja w kwestii jakichś nowych utworów, które mogłyby mi wpaść w ucho, leży i kwiczy. Ale pierwszym songiem, który przyszedł mi na myśl jest:

Why? Bo kiedy miałem fazę na HU to leciałem z całymi playlistami i gdzieś tam się to przewijało. Przyjemne brzmienie, wulgarny tekst. Pasuje. Może ktoś miewa horny mood w święta. Nie oceniam. Ale @Warui Shin'ya powiedziała, że muszę sobie znaleźć ulubioną piosenkę, więc przy okazji ją dedykuję.
Hattori Heizō

Warui Shin'ya ubóstwia ten post.

Sponsored content
maj 2038 roku