First topic message reminder :
Zgrzyty, niedopowiedzenia i skróty myślowe... jak nie pogubić się w natłoku informacji przekazywanych takim hurtem? Czasami się nie da. Temat powstał ku chwale zasady, że kto pyta, nie błądzi. Jeżeli coś nie jest jasne bądź nurtuje cię informacja, o której nigdzie nie wspomniano - zapytaj. Lepszego miejsca niż to nie znajdziesz.
Pytania
Zgrzyty, niedopowiedzenia i skróty myślowe... jak nie pogubić się w natłoku informacji przekazywanych takim hurtem? Czasami się nie da. Temat powstał ku chwale zasady, że kto pyta, nie błądzi. Jeżeli coś nie jest jasne bądź nurtuje cię informacja, o której nigdzie nie wspomniano - zapytaj. Lepszego miejsca niż to nie znajdziesz.
Szybkie pytanie, waga życia i śmierci.
Czy medium widzi też duszyczki zwierząt? Duszki, duchy o.
Hasegawa Jirō ubóstwia ten post.
Pozwolę sobie odpowiedzieć na dwa oczekujące pytania:
Tutaj najprawdopodobniej pojawi się wraz z najbliższą aktualizacją.
za tęczowy most do zaświatów.
Hasegawa Jirō napisał:Zgłaszając Tuszkota dostałem info, że muszę poczekać aż zostanie dodany do spisu. Nie wiem kto go dodaje, więc pytam tutaj, ogólnie - kiedy się w tym spisie mniej więcej pojawi?
Tutaj najprawdopodobniej pojawi się wraz z najbliższą aktualizacją.
Duszyczki martwych zwierzaków nie błąkają się po Kakuriyo, a trafiają bezpośrednio do zaświatów. Istnieją jednak przypadki spotkania yokai, które były kiedyś domowymi pupilami. Idealnym przykładem jest Bakeneko, którego opis znajduje się w tym temacie. A więc podsumowując: medium nie dostrzeże duszków, ponieważ te trafiająHasegawa Izaya napisał:Szybkie pytanie, waga życia i śmierci.
Warui Shin'ya, Hasegawa Jirō and Hasegawa Izaya szaleją za tym postem.
To jeszcze ja cichutko się uśmiechnę z prośbą... bo, chodzi o K*ou.
Eji jako jego medium, na pewno wyczułaby, gdyby coś mu się stało, więc zwykłe "zaginięcie" tu też chyba nie pasuje. Nie mam pojęcia czy postać wróci, ale też nie chcę przeciągać tego, bez końca. Chciałabym rzeczywiście pograć jako to medium, ruszyć jakoś dalej
Nie wiem jak to rozwiązać, chyba, że odgórnie MG mi zaserwuje zerwanie?
Będę wdzięczna za podpowiedzi
Eji jako jego medium, na pewno wyczułaby, gdyby coś mu się stało, więc zwykłe "zaginięcie" tu też chyba nie pasuje. Nie mam pojęcia czy postać wróci, ale też nie chcę przeciągać tego, bez końca. Chciałabym rzeczywiście pograć jako to medium, ruszyć jakoś dalej
Blood beneath the snow
Warui Shin'ya ubóstwia ten post.
Hasegawa Jirō gardzi postem aż przykro.
Carei napisał:To jeszcze ja cichutko się uśmiechnę z prośbą... bo, chodzi o K*ou.
Jedyny motyw, w którym Eji wyczuwałby, że coś się mu stało (na obecnym poziomie keiyaku suru) następuje przy śmierci Kyou, bo na Carei również się to odbije. Taki zabieg jako tako nie powinien wpływać technicznie na losy postaci Nakamury - gracz, jeżeli postanowi wrócić, będzie mógł doustalać z tobą co dokładnie zostało zapomniane podczas zerwania kontraktu, a następnie poszukać sobie nowego/zawiązać ponownie między wami.
Więc na ten moment Ejiri nic nie może stwierdzić. Opis zerwania paktu (sama konsekwencja, tj. utracenie losowego wspomnienia oraz ból poprzedzający to) może zostać stworzony przez ciebie na dowolnej fabule, także we własnym zakresie.
Będzie przy tym spora ingerencja w losy cudzej postaci (założenie, że Kyou coś się stało), ale to już odpowiedzialność wynikająca z nieobecności usera. Nie mamy na to wpływu, a Ty też nie powinnaś być z tego powodu blokowana.
@Ejiri Carei
Ye Lian and Ejiri Carei szaleją za tym postem.
Na poprzedniej wersji można było w profilu ustawiać osiągnięcia w swojej własnej kolejności, czy ta opcja może wrócić?
I... czy aktualnie wyświetla się tylko 6 osiągnięć czy po prostu nikt jeszcze nie zdobył więcej, ale będą wyświetlały się wszystkie?
I... czy aktualnie wyświetla się tylko 6 osiągnięć czy po prostu nikt jeszcze nie zdobył więcej, ale będą wyświetlały się wszystkie?
Warui Shin'ya ubóstwia ten post.
1. Przywrócę ją.
2. Nikt nie zdobył więcej, wyświetla się.
2. Nikt nie zdobył więcej, wyświetla się.
Hasegawa Jirō ubóstwia ten post.
Ja widzę u was po 10 osiągnięć, więc coś musi być nie tak z ramką, skoro Jiro widzi tylko 6.
Po prostu Jiro nie umie liczyć.
Warui Shin'ya and Morrigan Sherwood szaleją za tym postem.
Seiwa-Genji Enma, Hasegawa Jirō and Yakushimaru Seiya weszli na wyżyny pogardy dla posta.
Wszyscy wiedzieli, że Jiro po prostu źle policzył, patrząc na to, że są dwie pełne linijki. Tak czy inaczej: w momencie, w którym moderator ID doda achievmenty, ramka po prostu się wydłuży, a ostatecznie - pojawi się suwak. Proszę zaufać, będzie dobrze.
Podczas ushimitsu, godziny duchów, człowiek jest w stanie dostrzec w lustrze ducha. Ale nie jest w stanie dostrzec w odbiciu duszkowej formy yurei, który już ma ciało i który przypadkiem wejdzie w kadr, prawda? Prawda...?
maj 2038 roku