Murza bózgów
Temat poświęcony rozwojowi forum. Masz pomysł na poprawę jego działania? Marzy ci się nowy konkurs lub event fabularny, którego nie dasz rady poprowadzić, ale nadzieja na to, że zrobi to ktoś za ciebie, nie znikła? Potrzebujesz nowej funkcji i akurat wygrzebał*ś z internetu kod? Pogadajmy.
Zepsuję powagę sytuacji i jako pierwsze zaproponuję, by w internetach założyć temat do dzielenia się filmikami z youtuba, czy tam innej platformy (chociaż dla tiktoka to pewnie też by się osobny temat przydał). Nie jestem pewna, czy zrobić jeden ogólny temat dla normalnych treści i drugi dla filmików kryminalnych/treści wrażliwych, czy tam cokolwiek, czy raczej wystarczy po prostu jeden, byleby każdy dawał znać, co wstawia.
Podziel się filmikiem z youtuba, czy coś w tym stylu.
Chyba że w offtopie samemu można zakładać tematy, to wtedy niepotrzebnie zawracam głowę, ale podejrzewam, że pewniejsze jest zakładania z kont adminów.
Podziel się filmikiem z youtuba, czy coś w tym stylu.
Chyba że w offtopie samemu można zakładać tematy, to wtedy niepotrzebnie zawracam głowę, ale podejrzewam, że pewniejsze jest zakładania z kont adminów.
Seiwa-Genji Enma ubóstwia ten post.
Tematy można śmiało zakładać samemu (jedynie lokacje są tworzone z konta Haraedo), więc się nie krępuj.
I jak na moje najlepiej byłoby zrobić dwa: jeden dla głupot z YT/TT, a drugi przeznaczony na sprawy kryminalne i treści wrażliwe.
I jak na moje najlepiej byłoby zrobić dwa: jeden dla głupot z YT/TT, a drugi przeznaczony na sprawy kryminalne i treści wrażliwe.
Seiwa-Genji Enma and Miyazaki Żałość Tsukiko szaleją za tym postem.
Proponuję by ikonka kursora nie zmieniała się w zupełnie inną, o wiele mniej widoczną po najechaniu na link. To mało czytelne rozwiązanie. Ew jakieś info o postaci po najechaniu na avatar czy pod nim byłoby super, aby nie trzeba było za każdym razem wchodzić w profil. I sam link do profilu jakby był łatwiejszy do znalezienia, bo sama szukałam parę minut to byłoby super <3
Wybacz za zwłokę.
- Co do ikony: pozostawię to w ocenie graczy. Dajcie znać czy wam to przeszkadza, czy jest okej.
- Profil wyświetla się, gdy klikasz na avatar. Tam też jest odnośnik.
@Hikaru Ren
- Co do ikony: pozostawię to w ocenie graczy. Dajcie znać czy wam to przeszkadza, czy jest okej.
- Profil wyświetla się, gdy klikasz na avatar. Tam też jest odnośnik.
@Hikaru Ren
A w sumie ja też przychodzę z propozycją. Jakiś czas temu wyszła drobna dyskusja na temat tego, aby poszczególne grupy (Tsunami, Klan Minamoto, Shingetsu i Kyouken) w jakiś sposób wyróżniały się po stworzeniu postaci i nadania koloru. Ze względu na to, że tak na pierwszy rzut oka nie widać tego, a też nie każdy posiada taką pamięć by wiedzieć, wyszedł taki pomysł, aby było większe rozeznanie na temat tego, kto i gdzie należy. Ja pomyślałem o jakimś symbolu przy nicku, co by oznaczało przynależność do grupy, ale może też dobrym rozwiązaniem będzie jakiś kolorowy znaczek, a nawet symbol grupy, który będzie widoczny w profilu tak na pierwszy rzut oka? Mimo wszystko nie każdy uzupełnia od razu profil albo nie uzupełnia go dokładnie, a myślę, że takie rozwiązanie może być pomocne dla graczy jeżeli np. symbol przy nicku nie przypadnie do gustu.
Z góry dzięki za odpowiedź!
Z góry dzięki za odpowiedź!
Hasegawa Jirō and Yōzei-Genji Madhuvathi szaleją za tym postem.
Dla mnie brzmi dobrze! Można faktycznie umieścić to w widocznym miejscu w profilu lub obok rangi z rasą jako symbol/obrazek. Kwestia tylko tego, aby takie logo grup znaleźć bądź zrobić (i żeby były jednakowe pod kątem wykonania).
@Wszyscy
@Wszyscy
Pogrzebałem chwilkę w sieci i znalazłem trochę darmowych ikonek.
Darmowe ikonki 1
Darmowe ikonki 2
@Warui Shin'ya
Darmowe ikonki 1
Darmowe ikonki 2
@Warui Shin'ya
Warui Shin'ya, Sugiyama Nobuo and Yōzei-Genji Madhuvathi szaleją za tym postem.
@Warui Shin'ya
Osobiście co do darmowych ikonek mogę polecić tę oraz tę stronkę - można je dopasowywać, kolorować, robić cuda na kiju. Flaticon ma też na ogół całe paczki ikonek wykonanych w podobnym stylu. Niby żeby pobrać za darmo to jojczą o danie autorowi okejki, ale plik się ściąga i bez tego.
Wrzucenie znacznika grupy koło ikonki z rasą byłoby super
W kwestii kursora - może ewentualnie znaleźć jakąś jego jaśniejszą wersję? Mi jakoś wybitnie nie przeszkadza, nawet na mocno przyciemnionym ekranie, ale jestem przyzwyczajona do widoku ciemnych rzeczy xD
Osobiście co do darmowych ikonek mogę polecić tę oraz tę stronkę - można je dopasowywać, kolorować, robić cuda na kiju. Flaticon ma też na ogół całe paczki ikonek wykonanych w podobnym stylu. Niby żeby pobrać za darmo to jojczą o danie autorowi okejki, ale plik się ściąga i bez tego.
Wrzucenie znacznika grupy koło ikonki z rasą byłoby super
W kwestii kursora - może ewentualnie znaleźć jakąś jego jaśniejszą wersję? Mi jakoś wybitnie nie przeszkadza, nawet na mocno przyciemnionym ekranie, ale jestem przyzwyczajona do widoku ciemnych rzeczy xD
Hasegawa Jirō and Sugiyama Nobuo szaleją za tym postem.
Przychodzę z pewną propozycją. Zastanawiam się, czy byłaby możliwość pingowania poszczególnych grup (Tsunami, Shingetsu itd) tak jak użytkowników? Może to być przydatne np. na jakiś grupowych wydarzeniach lub w tematach informacyjnych kiedy pisze się dla grupy jakieś ogłoszenie/propozycje (bardziej dotyczy to ukrytych subfor z tematami informacyjnymi), aby nikomu nie umknęła informacja/ogłoszenie ect. Zawsze można spingować grupę, by wszyscy dostali jakieś powiadomienie o wstawianymi tam poście lub wstawianym poście od MG dla poszczególnej grupy i w ten sposób móc angażować wszystkich członków, a nie tylko tych, którzy temat zauważą. Myślę, że nie będzie to inwazyjne, a zawsze trochę może pomóc przy wzajemnej komunikacji, aby nie musieć pingować każdego oddzielnie, pisać indywidualnie, by zauważył temat jak jest potrzebny itd.
Warui Shin'ya ubóstwia ten post.
maj 2038 roku