Pytania - Page 10
Haraedo

Join the forum, it's quick and easy

Haraedo
Haraedo
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Haraedo

Sob 10 Lip - 4:16
First topic message reminder :

Pytania

Zgrzyty, niedopowiedzenia i skróty myślowe... jak nie pogubić się w natłoku informacji przekazywanych takim hurtem? Czasami się nie da. Temat powstał ku chwale zasady, że kto pyta, nie błądzi. Jeżeli coś nie jest jasne bądź nurtuje cię informacja, o której nigdzie nie wspomniano - zapytaj. Lepszego miejsca niż to nie znajdziesz.
Haraedo

Warui Shin'ya

Sob 22 Kwi - 16:24
@Seiwa-Genji Enma Jaka data przypada na wydarzenie Nemu sona meari?
Warui Shin'ya

Hasegawa Jirō and Ejiri Carei szaleją za tym postem.

Seiwa-Genji Enma

Sob 22 Kwi - 17:00
20.04

Pytania - Page 10 Mrbg22G
Seiwa-Genji Enma
Hasegawa Jirō

Sro 3 Maj - 1:20
Czy na każdą broń białą trzeba kupić osobną umiejętność, czy działa to jak umiejętność prawa jazdy, że ilość znanych broni zwiększa się wraz z poziomem biegłości? well

Hasegawa Jirō
Hasegawa Jirō

Pią 12 Maj - 20:41
Mam dwa pytania o sny. shyyy

1. Czy yurei jest w stanie przypadkiem wejść do czyjegoś snu, np. kiedy sam zaśnie blisko ofiary czy to nie takie proste i musi się postarać żeby się tam dostać?
2. Jeżeli yurei kontroluje sny innych to czy ma pełną władzę nad swoimi własnymi również?

Hasegawa Jirō
Warui Shin'ya

Pią 12 Maj - 20:48
Hasegawa Jirō napisał:Czy na każdą broń białą trzeba kupić osobną umiejętność, czy działa to jak umiejętność prawa jazdy, że ilość znanych broni zwiększa się wraz z poziomem biegłości? well

Broń biała działa podobnie do broni palnej - wykupując umiejętność zakładamy, że ma obycie z danym typem broni w ogólnym znaczeniu. Nie trzeba tego rozkładać na pojedyncze modele.

Hasegawa Jirō napisał:Mam dwa pytania o sny. shyyy

1. Czy yurei jest w stanie przypadkiem wejść do czyjegoś snu, np. kiedy sam zaśnie blisko ofiary czy to nie takie proste i musi się postarać żeby się tam dostać?
2. Jeżeli yurei kontroluje sny innych to czy ma pełną władzę nad swoimi własnymi również?

1. Yurei musi być przytomny, gdy nadzoruje cudzy sen; robi to więc świadomie.
2. Nad swoimi nie; w momencie uśnięcia, przestaje mieć w/w kontrolę.
Warui Shin'ya

Hasegawa Jirō ubóstwia ten post.

Shirai Asami

Pią 12 Maj - 21:03
To ja tu wjadę ze swoim pytaniem.
Jeśli chciałabym włamać się do systemów urzędu miejskiego, żeby wyrobić Ruuce fałszywe ID (żeby nie legitymował się jako zmarły człowiek), potrzebowałabym do tego nadzoru MG? Mam na Asami średniozaawansowaną informatykę plus podstawową inżynierię, więc hakowanie nie powinno stanowić dla niej aż takiego problemu... well
Shirai Asami
Hasegawa Jirō

Wto 16 Maj - 19:25
W przykładzie tworzenia chikary pada wzmianka "Lukę [...] punktów uzupełnia się zwykłymi Punktami Fabularnymi". Czy jest jakieś minimum lub maksimum tej luki? well

Hasegawa Jirō
Hasegawa Jirō

Sob 20 Maj - 14:47
Na czym polega różnica między walką w świecie duchów, a w świecie ludzi dla yurei, który ma ciało? Kiedy używam którego, bo ja nic nie rozumiem, a to się różni czasem używania mocy i muszę wiedzieć. Proszę o rozrysowanie, przyniosłem kredki. Pytania - Page 10 320002483

Hasegawa Jirō
Bakin Ryoma

Sob 27 Maj - 13:48
Pytanie odnośnie posiadania rzeczy. Rozumiem, że tak samo, jak wykupując umiejętności takie jak prawo jazdy czy posługiwanie się bronią palną, w ten sam sposób mamy możliwość posiadania m.in. samochodu czy pistoletu? Chodzi mi głównie o tresurę i zoologię u Ryomy. Chłopak ma tresurę na średniozaawansowanym i zoologię na podstawowym. Czy w takim wypadku mogę uznać, że posiada powiedzmy pod sobą wytresowane psy? Jeśli tak, to jaka to jest ilość? Dwa, trzy? Pytam w kontekście ewentualnych walk pomiędzy postaciami, gdzie zwierzaki postrzegane są bardziej jako broń niż pupile—
Pytania - Page 10 514585543

Maybe god loves you,
but the devil
takes an interest.
Bakin Ryoma
Warui Shin'ya

Sob 27 Maj - 14:31
Shirai Asami napisał:To ja tu wjadę ze swoim pytaniem.
Jeśli chciałabym włamać się do systemów urzędu miejskiego, żeby wyrobić Ruuce fałszywe ID (żeby nie legitymował się jako zmarły człowiek), potrzebowałabym do tego nadzoru MG? Mam na Asami średniozaawansowaną informatykę plus podstawową inżynierię, więc hakowanie nie powinno stanowić dla niej aż takiego problemu... well

@Shirai Asami Tak, potrzeba tu nadzoru MG. To jednak większa ingerencja w fabułę, bo daje Ruuce nowe możliwości.

Hasegawa Jirō napisał:W przykładzie tworzenia chikary pada wzmianka "Lukę [...] punktów uzupełnia się zwykłymi Punktami Fabularnymi". Czy jest jakieś minimum lub maksimum tej luki? well

@Hasegawa Jirō Formalnie nie ma, ale też nie powinno to wyglądać na zasadzie: "uzupełniam 100% luki Punktami Fabularnymi Pytania - Page 10 3988973330". To kwestia zwykle 100-300 PF, które już ciężko wyciągnąć na siłę.

Hasegawa Jirō napisał:Na czym polega różnica między walką w świecie duchów, a w świecie ludzi dla yurei, który ma ciało? Kiedy używam którego, bo ja nic nie rozumiem, a to się różni czasem używania mocy i muszę wiedzieć. Proszę o rozrysowanie, przyniosłem kredki. Pytania - Page 10 320002483

Tłumaczyłam to już prywatnie, bo temat jest obszerny, ale żeby nie było wątpliwości, wkrótce dodam bardziej rzetelny opis w kompendium. Wtedy pojawi się ogłoszenie.

Bakin Ryoma napisał:Pytanie odnośnie posiadania rzeczy. Rozumiem, że tak samo, jak wykupując umiejętności takie jak prawo jazdy czy posługiwanie się bronią palną, w ten sam sposób mamy możliwość posiadania m.in. samochodu czy pistoletu? Chodzi mi głównie o tresurę i zoologię u Ryomy. Chłopak ma tresurę na średniozaawansowanym i zoologię na podstawowym. Czy w takim wypadku mogę uznać, że posiada powiedzmy pod sobą wytresowane psy? Jeśli tak, to jaka to jest ilość? Dwa, trzy? Pytam w kontekście ewentualnych walk pomiędzy postaciami, gdzie zwierzaki postrzegane są bardziej jako broń niż pupile—
Pytania - Page 10 514585543

@Bakin Ryoma W opisie tresury jest wzmianka o tym, że umiejętność umożliwia postaci posiadanie wytresowanego psa. Liczba pojedyncza. Zatem tyle zwierząt może być traktowanych jako ewentualne wspomaganie dla gracza. Jest tam jednak również informacja odnośnie siły woli, której poziom może zaważyć na posłuszeństwie zwierzęcia podczas wydarzeń.
Warui Shin'ya

Seiwa-Genji Enma, Hasegawa Jirō and Bakin Ryoma szaleją za tym postem.

Sponsored content
maj 2038 roku